Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik futást, és hogyan, és...

Melyik futást, és hogyan, és még miket tegyek kockahas* eléréséhez? Lent.

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, csak az olvassa el aki segít! :)

14 (1.5 hónap múlva 15) fiú vagyok

173cm/64 kg

Diétázom, ami ebból áll(eddig bevált, és mások szerint is jó) : nem eszem nassot(chips, cukrok) és édességet(csoki) ásványvizet, és néha gyümölcslevet iszok, és van hogy tejet. Enni azt eszek ami van, mert menzás vagyok, ezért nem tudok mást enni, de mindig csak keveset, napi 5-6x. :)

Mozgás:

Járok konditerembe, heti 3 alkalommal, (ez inkább alakformázás) ott mindig csinálok : 3x 50 hasprés, 2-3x 50 lábemelést, és még 2 féle gyakorlatból nem sokat, ami az alsó hasizom növelésére van)

járok futni:

Ezt nem tudom, hogy intervallumos futás, vagy csak sima, lassú, zsíregétő futást végezzek? A simát azt így csinálom: futok lassan 32 percig szinte csoszogok.

Ha az intervallumos jobb, akkor azt hogy csináljam?

Szeritnetek?

Ja, és futás után mikor egyek?

Azt tudom, hogy mikor ettem később fussak.. Kb 1-1,5 órát várok és utánna futok. :) Szóval? :)

2011. ápr. 27. 19:56
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Edzé után(kondi) bevágok 7 tojglit és kész, nem tudok mást enni, mert ha nincs éppen hús akkor másból nem tudom betenni a fehérjét, sajna.. izomtömegnövelőt meg nem engedik, mert elv hülyeség :D

7x 4,9g az sem sok, de több mint a semmi. :D

akkor futás után mit egyek, már csak ennyi, és bocs az offért, de adhatsz jó tanácsokat, ha akarsz, am neked azért nincs kockahas, mert nem edzettél rá? :O

2011. ápr. 27. 21:57
 12/22 anonim ***** válasza:

azt írtam, hogy én nem fogyóztam vagy diétáztam.

olyat nem említettem, hogy nem lenne kocka hasam. olyan hasam van, hogy nem lehet átütni vázzee!

futás után.. hát mit, csirke és rizs :D ha nagyjából tudod mennyit kéne enned egy nap, úgy hogy még fogyjál, akkor annak egy adagját eszed edzés, futás után.. :)

ha tömegelnél, akkor kéne edzés után gyors felszívódású fehérje és tömegnövelő (ami nem hülyeség, mert gyors felszívódású tápanyagok vannak benne, ami másban nincs. enni pedig kell, nemde?)

mivel te szálkásítasz, ezért arra kellene figyelned, hogy egész nap biztosítsd a fehérjét a testednek. azon felül némi CH és zsír--> (ezt írtam hogy kell!) és akkor meg is vagy. a mennyiséget kell beszabájozni.

2011. ápr. 27. 22:07
 13/22 A kérdező kommentje:

Najó, hát kösz, xD, szóval az a baj, hogy nem tudom szabályozni, csak a tojáson áll minden, máson nem nagyon.. ez a gond, amúgy ha tejport veszek, az nem hasonló mint az izomtömegnövelő? xD Ezt is hallottam :D

Am ilyeneket tőlled fogok kérdezni :D

2011. ápr. 27. 22:13
 14/22 anonim ***** válasza:

nem, a tejpor nagyon nem olyan mint a AA MII?? :D

ha a tejpor izmot növelne, akkor nagyon sok testépítő miért venne drágább tömegnövelő és fehérje készítményeket? :) ha belegondolsz, észreveszed hogy ez kissé fura lenne. én pl. részben tanultam a tejpor gyártási technológiájáról.. és megmondom, én nem iszom tejet fujj.. tejcukor :S

ha sok tojást eszel, akkor azért nyomass időnként (korodtól függetlenül) egy ingyenes vérkoleszterin mérést. nekem néhány hete volt egy mérési határ alatti eredmény, pedig én aztán zsírozok, úgyhogy mondhatni rendben vagyok.. :)

próbálj valami csirkemellhez hozzájutni.. az nagyon alap!

a tápkiegek csak a jó táplálkozást segítenek kiegészíteni. vagy a nem olyan jón javítanak..

de sajna tojással nehéz megoldani, mert az tele van vízzel. ez van a tejjel is, egyrészt úgy tudom nem olyan jó a tejfehérje felszívódása, másrészt mi fehérje van 1 liter tejben? :)

2011. ápr. 27. 22:20
 15/22 anonim ***** válasza:
50%
Ne hallgass azokra, akik intervallumos edzést ajánlanak. Lassú zsírégető futásra még annak is szüksége van, aki intervallumos futást csinál, mert az adja az alapot, amire építeni lehet, és gyorsítani intervallumos futással. Önmagában az intervallumos futás semmire sem jó. De ha nem akarsz gyors lenni, csak azt akarod, hogy lemenjen a zsír(hiszen attól lesz kockahasad, ha a zsír lemegy), akkor nincs is szükség intervallumos edzésre.
2011. ápr. 28. 11:15
 16/22 anonim ***** válasza:

keményebb munkavégzés több energiát emészt.

"zsírégető futás" majdnem minden szövegkörnyezetben értelmetlen. ezután nagyon igazad van, én felpontozlak! :D

2011. ápr. 28. 11:50
 17/22 A kérdező kommentje:
szóval akkor zsírégető* vagy nem? :D
2011. ápr. 28. 16:01
 18/22 anonim ***** válasza:
bizonyos kitételekkel minden mozgás zsírégető.
2011. ápr. 28. 16:41
 19/22 A kérdező kommentje:
Kösz Acél, te sokat segítettél, nos akkor már csak annyi, hogy akkor melyik futást végezzem? Folytassam azt amit elkezdtem, vagy az intervallumosat próbáljam? Azt mond, amelyik hatásosabb:)
2011. ápr. 28. 16:59
 20/22 anonim ***** válasza:
az intervallumos.
2011. ápr. 28. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!