Lehetek izmos ha nem szedek semmit? (se koksz, se tömegnövelő, se fehérje)
Fél éve járok kondiba heti 3-4 alkalommal,de eddig kb 4 kilót híztam. Nem látszik rajtam hogy izmosabb lennék, én észre vettem magamon egy kis változást de nem annyira feltűnő, még mindig nagyon vékony vagyok.
Eszek rendesen, egy nap többször is. Pénzem nincs tömegnövelőre vagy fehérjére, kokszolni meg nem akarok.
177cm vagyok és 60kg
cytogen whey pro
1 adag - 30g - 20g fehérje
1 kg - 1000g - 666,66g fehérje
1 kg - 4950 Ft, 30g - 148 Ft -> 1g fehérje = 7,42Ft.
csirke melle 1300-1500Ft/kg - 230g fehérje
5,65Ft illetve 6,52 Ft.
alapvetően nincs szignifikáns különbség, a fehérjepor ára befolyásolja hogy éppen olcsóbb-e vagy drágább-e mint a csirkehús - természetesen bevitt fehérje.
a lényeg az hogy könnybben emészthető, gyorsabban felszívódó, nincs vele macera (sütés stb.) és nem kell kilószámra enni egy nap, tehát az alap tálplálkozásodat igény szerint MEGFELELŐEN kiegészíti :)
akkor kitartást kívánok!
vondd az igát :/
laikusként azt a logikai részét nem értem a vitának, hogy jó, csak a fehérjét nézve ezek a porok kb. ugyanott vannak, mint a csirke - na de a csirkében van csomó más dolog is, ami még kell a szervezetnek, ami meg a porokban nincs meg.
Vagy akkor ez úgy megy, hogy ha porokat szedsz, akkor már nem is kell étkezni mellé, mert kiváltja?
Ha nem, akkor viszont valóban pluszköltséget jelent.
Egy laikus és az ő józan paraszti esze.
táplálék kiegészítő:
tehát táplálkozol, és mivel a gyomrod befogadóképességének vannak korlátai, említettük a fehérjék felszívódásána sebessége sem mindegy, ezért kiegészítheted az étrendedet, amennyiben erre van szükséged. ez mindenképpen előnyös a nem kiegészített étrendhez viszonyítva.
Az előzőekkel egy kicsit vitáznék. Először is, azzal, hogy edzés után iszik egy adag fehérjeturmixot kitörölheti a seggét kb. ha mellette minimális a fehérjebevitele.
Másodszor: igaz, hogy a fehérjeporok olcsóbbak, mint a csirke, de mégis azért vakmerő lenne azt feltételezni, hogy mindenki megengedheti magának napi szinten a csirkét (főleg, ha diák és esetleg van testvére is). Így hiába mondja mindenki, hogy olcsóbb, mint a csirke, hiszen elég sokan azt sem engedhetik meg. Továbbá saját tapasztalatom szerint, azért a rendes gyúrósok közül a legtöbb eléggé módos.
Elég gyakran felmerül itt is ez a kérdés, mert sokan nem tudják biztosítani a megfelelő tápanyagbevitelt, azonban saját példámat felhozva, igenis lehet fejlődni megfelelő étrend nélkül is. Én anno 5000 forintot kaptam havi szinten zsebpénznek és abból vettem az én kis fehérjémet, ja és akkor még pluszban nekem abból kellett intézni jó pár egyéb kiadást is (barátnő stb.)
15:28:
tehát ha jól értem a fehérjepor helyettesíti az étkezést?
15.34: "Először is, azzal, hogy edzés után iszik egy adag fehérjeturmixot kitörölheti a seggét kb. ha mellette minimális a fehérjebevitele. "
Ez igaz, ezt le is írtam, csak más megfogalmazásban:
"Persze ehhez kéne egy étrend, de lagalább annyi, hogy próbálsz minél több húst tojást túrót halat babot krumplit, rizst enni. Aztán majd jöhet egy étrend is."
"igaz, hogy a fehérjeporok olcsóbbak, mint a csirke, de mégis azért vakmerő lenne azt feltételezni, hogy mindenki megengedheti magának napi szinten a csirkét"
Igaz, senki nem mondta, hogy olcsó sport. Nem is az. Vagyis inkább attól függ mennyire merül bele valaki.
15.42 te olvasd el a 14.42-es választ
A fehérjepor nem helyettesít étkezést, ellenben vannak étkezést helyettesítő táp.kiegek, de ezekre sem úgy kell tekinteni, hogy a szilárd kaja akkor már felejtős egész nap, hanem hogy kb napi 1 étkezést ki lehet vele váltani.
senki nem mondta hogy a testépítők ezekkel váltják ki a normális kaját .
egyszerűen olcsóbb,tisztább,emészthetőbb proteinforrás mint a csirkemell vagy comb,vagy bármi más!
Ennyi. ezek után lehet vitázni, de így az látszik belőle, hogy nem lehet érteni az eddig leírtakat :)
amúgy én nem fogyasztom táplálékkiegészítő tápanyagokat (fehérje, CH) csak vitamint.
de ettől még tisztában vagyok vele, (mint tény) hogy milyen előnyei vannak a koncentrált tápkiegeknek a 'sima' kajával szemben. vagy nem is vele szemben, inkább mellett :)
Cső Márk, tűrhető volt a meló?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!