Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kondi után fehérjepor fogyaszt...

Kondi után fehérjepor fogyasztásának lehet bármilyen káros következménye? Ettől lesz az embernek "felpumpált" izma?

Figyelt kérdés
2011. márc. 24. 18:33
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
jól írta az előző: ilyeneket a 30 kilós emberek mondanak: nem néz ki jól a nagy test, a gyúrástól nem leszel kemény, az agyadra gyúrj inkább. az orvosok meg beszélnek a semmiről,mert nem értenek semmihez.
2011. márc. 30. 06:46
 32/52 anonim válasza:

Hogy lehet orvos valaki alapműveltség nélkül?

Mert oké, hogy a fiatalgyerekek nem ismerik a különbséget a fehérje és a szteroid között, de hogy egy felnőtt orvos?

Eszem - f@szom megáll.

A fehérjepor csak akkor jó, ha nincs lehetőséged fehérjében gazdag ételt enned. Afféle kiegészítésnek kell nyomatni. Kondi után a lehető legjobb kaja a csirkemell rizzsel. Persze, ha pl. kondiból nem hazafelé mész és nem étterembe, akkor jó ha van nálad egy adag. De edzéd után legalább annyira fontos a szénhidrát bevitel, mint a fehérje. Mert a szénhidráttól lesz ereje / energiája a testednek a fehérjét bedolgozni. Szóval a fehérjepor mellé kell szénhidrát bevitel is, vagyis nem csak fehérje, hanem tömegnövelő (pl. Jumbo).

2011. szept. 23. 10:54
 33/52 anonim válasza:

Nekem is a fülem kettéáll, hogy az emberek 70 százaléka, akiknek fingjuk sincs mi az a sport, magyaráz hogy a fehérjepor az szteroid és attól vízizmod lesz, meg felpumpált, és elrohad a veséd tőle meg tudomisénmiket.

De a legdurvább az egészbe, hogy szakemberek is. Biosz tanárom minden 2. órán ugatott hogy a fehérjepor így meg úgy szar, és hogy én A TESTEM RABJA VAGYOK XD... Multkor már elegem lett és írtam neki egy 2 oldaalas fogalmazást mi is ez stb... Hátam mögött biosz fakton ugatott hogy én naív hülye vagyok, persze a nekem egy szót se szólt válaszra.

De még a tesi tanár is magyarázott régen hogy ELHÍZOK TŐLE XDD, amíg annak is írtam egy fogalmazást... és ő SZEMÉLYI EDZŐ XD

Nyílván az se jó ha egész nap ezt eszed, de egy edzés után egy 30 grammos cucc illetve vitamin, szerintem egészséges is, ha bemész a boltba átlagos kajákba ami minden nap eszel, több a szarság.

2012. febr. 8. 20:32
 34/52 anonim ***** válasza:

Az orvosok ismeretei általában hiányosak, vélik ezt a testépítőcégek képviselői. Ez egy óriási üzleti fogás: "ó ezek hülyék, a fehérjepor nem árt semmit, csak használ".

A valóság bonyolultabb. A fehérjepor egy mesterséges tápanyag, amihez a szervezet nincs hozzá szokva. Elősegíti a "kóros" izmosodást, ami szintén nem egy optimális állapota a testnek. Ha megnézel egy karatést, aki edz 10 éve, csupa szálkás izom. Egy kondis viszont - téves lenne a felfújt szót használni- de túlzottan nagy izomtömeggel rendelkezik, aminek csak annyi haszna van, hogy könnyebbé teszi a csajozást.( a természetben sosem lenne egy testépítő akkora, sőt, feleakkora sem)

Na mármost, félreértés ne essék, én is a kondizás mellett vagyok, de ne az legyen a célod, hogy rohadt nagy legyél, hanem hogy egészséges legyél, figyelj oda a kardiora , hiszen a szíved és a tüdőd nem követi a tested fejlődését kardio nélkül. Egyszer egy ismerősöm azt mondta, hogy nem kardiózik, mert ő nagy akar lenni. Ez egy retardált hozzáállás, tök jó, hogy tizenévesen makk egészséges vagy, bármit csinálsz; de amikor jön a baj később, már nincs visszaút.

Ez az egész kiegészítő ipar egy nagy üzleti húzás, azoknak, akiknek haszna van belőle elengedhetetlennek bélyegzik a különféle kiegészítőket.

Kicsit kitérnék az izolált tápanyagokra: pl. kutatás bizonyította, hogy a C-vitamin izolált formában különféle betegségeket idéz elő (mindegy hogy szintetikus vagy természetes C-vitamin). Ebben az esetben a C-vitamint kísérő bioflavonoidok, antocianinok hiányában nem olyan a hatásmechanizmus.

A szervezeted a normális tápanyagokat igényli, és bárki bármit mond, ne higgy a hülyeségnek. A cégek elhihetetik az emberrel, hogy ez kell, a tömeg meg ugyanazt ismételgeti szaktudás nélkül.

Személyes tapasztalatom: felpumpált izmod nem a fehérjétől lesz, hanem a szteroidoktól, vízmegkötőktől, kreatintól. Én is szedek fehérjét 2 éve, de csak hébe-hóba, edzés után 1-et. Tehát nem napi 3 adagot, mint sokan csinálják.

Személy szerint hasznosnak tartom az edzés utáni 1 adagot, hiszen az izmaid az immunrendszertől vonják el a szükséges fehérjéket (ha nem jó a fehérjebevitelem, gyakran vagyok beteg).

Kis mértékben a fehérje is gyógyszer, de ez igazán kis mértéket jelent. Más kiegészítőt nem ajánlok. A vitamin-pakkokról szintén el lehetne vitázni, én pl. hajlamos vagyok megbetegedni egy vitamin-kúra után, de ez hosszabb gondolatmenetet követelne meg.

Ne vidd túlzásba, és ne higgy el mindent, amit itt állítanak, hiszen közük nincs a témához!

2012. febr. 9. 10:34
 35/52 anonim ***** válasza:

GreenTea

"Ne vidd túlzásba, és ne higgy el mindent, amit itt állítanak, hiszen közük nincs a témához!"

Ez mindenképp kellett a végére! Tényleg érdemes megfogadni ezt, mert az ezt megelőző írás is elég zavaros és pontatlan.

2012. febr. 9. 12:10
 36/52 anonim ***** válasza:
mi volt benne a zavaros és pontatlan?
2012. febr. 9. 14:59
 37/52 anonim ***** válasza:
csak egy objektív képet adtam a dologról, ami természetesen 2oldalú mint a világon minden
2012. febr. 9. 15:02
 38/52 anonim válasza:

Nem minden 10éves karatés szálkás és nem minden szálkás 10éves karatés. A kettő nem függ össze, mert egy karatésnak nem is célja az izomtömeg növelés.

A lényeg, hogy mekkora akarsz lenni. pl. Egy Arnold Svájcinéger féle szintet csak fehérjével el sem lehet érni (nagyon ritkán, jó genetikával esetleg) akiket látsz és kigyúrt állatok, azoknak a 90%-ka szteroid huszár.

Én is edzek, de nem akarok akkor állatkert lenni, de nem is elégszem meg egy karatés szálkás szinttel. Azért legyen izom, de ne essek / essél át a ló mindkét oldalára.

Továbbá, lehet hogy mesterségesek a fehérjeporok és a kapszulás vitaminok, viszont egészségesek is. Ezeket kiegészítésnek kell használni, tehát a természetes úton bevitt tápanyagok domináljanak. (pl. csirkemell,hal,rizs,zabpehely) Felpumpált izmod a szteroidtól meg a kreatintól lesz, ezeket messze felejtsd el, amit ezek nélkül el lehet érni, annak bőven elégnek kell lenni.

Gondolj csak bele, ha egy tank lennél, hogy vakarnád meg a hátad? :)

2012. márc. 2. 07:50
 39/52 anonim ***** válasza:

GreenTea

Nem, se a kreatin, se a szteroid nem pumpálja fel az izmot. Nincs olyan, hogy felfújt, felpumpált izom!

2012. márc. 2. 10:14
 40/52 anonim ***** válasza:
de, van. Az egyik lemegy 2 hét betegség után, a másik 1 év alatt sem.
2012. márc. 2. 17:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!