Lehet valamilyen káros, vagy nem kívánt hatása az Elevit fogyasztásának?
Szia!
A közelmúltban láttam egy beszélgetést az m1-en dr. Czeizel Endrével, aki a magzatvédő vitaminok szedésének fontosságáról beszélt.
Említette, hogy még Ő IS szedi a magzatvédő vitamint, ugyanis az összetételében lévő anyagok védenek többek között pl. a stroke (agyi katasztrófa), vagy pl. az időskori elbutulás ellen. Tehát nem csak a szülőképes nők, hanem serdülő lányok, idősebb asszonyok is szedhetik, sőt férfiak is.
Ecsetelte, hogy egy gyermekre vágyó nőnél mennyire fontos, hogy már a fogantatás ELŐTT szedje a vitamint, ugyanis a gyermek egészségének sorsa (pl. nyitott hátgerinc, nyúlszáj és egyéb születési rendellenességek) már a fogantatás másodpercében eldől. Ennek folyamán, ha csak úgy "becsúszik" a baba, és az anyuka mikorra rájön, illetve bizonyosságot szerez arról, hogy terhes, addigra a magzat már kb. négy-hat hetes, és már ki vannak alakulva a létfontosságú szervek. Na jó, ekkor még csak pár mm, de akor is elkezdődött a folyamat. Tehát a lényeg, hogy az édesanya szervezete kellő vitaminokban gazdagon, felkészülten várja a babót, ami nagymértékben lecsökkenti a rendellenességek lehetőségét.
azt a czeizeles műsort én is láttam, nagyon jó volt.
egyébként a férjem is szedi :-)))). nekem maradt több dobozzal és mivel ő sportoló és semmi olyan nincs benne, amit ő nem vehetne be, így most ő szedi proenzivel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!