Ha utcai bunyóra kerül sor, akkor ti mit tesztek? Mit csináltok?
Mivel 14 éves vagy,gondolom az ellenfeled sem sokkal idősebb,ezért tényleg nem lenne bölcs komolyabban kárt tenni benne.
Mikor elkezdődik a verekedés maradj közel hozzá és próbáld elkapni az egyik újját.Ha megfogja a grabancod,vagy lökdös annál könnyebb.
Ha megvan az új,másik kézzel ráfogsz a csuklójára és hátrafeszíted az újját.Ettől bárki,bármekkora ember lemegy és rendkívül diszkrét,nem kelt feltűnést,mint egy hangos verekedés.
Így néz ki,ha nem volt érthető.
Én is a TKD egyik ágát tanulom, és hát nem az ujját akarnám elkapni az utcán :D Az első 2 moztulat attól függ hogy neki, mi az első kettő.. Erre így nem lehet felkészülni, mert akk minek kéne harcművészet... Ez hülyeség!
Amivel le lehet teríteni, és távol tudod tartani az a egyenes rúgás előre... Nálunk Ahp Cha Ki :) Nem tudom h nálatok mi a neve, de azzal elég szépen lehet amorizálni, főleg ha fejmagasságba is megy :)
Ezt az újjas dolgot közelharcban,dulakodásban lehet jó alkalmazni.Nem arra gondoltam,hogy arra koncentrál végig:).
Egyébként az egyenes toló rúgás arcra-sasse frontal nálunk-tényleg hatásos és meglepetést okozhat,de utcán szerintem nem érdemes gyomor fölé rúgni.
A távolság tartással meg csak nyúlik a bunyó,mint a rétes.
Aczél:
Az egyik első dolog, amit nekem megtanítottak, hogy ha lehet kerüljem el a harcot. De ezt már korábban leírtam.
A másik, hogy a harcművészet (legalábbis a miénk) arról szól, hogy minél kevesebb energia befektetésével küldjük padlóra az ellenfelet. Ami nem egyenlő azzal, hogy kevés mozdulattal. Az más tészta.
A harmadik dolog, amit szintén kiemelt helyen tanítottak meg nekem az, hogy ha lehet ne tegyek olyan kárt az ellenfélben, amitől később nekem lehet bajom. Tudod a jelenleg hatályban lévő törvények kicsit megszabják a védekező fél lehetőségeit. Ha megölöd, azzal csak azt éred el, hogy szép hosszú időre rács mögé kerülsz. Na jó, természetes ez alól is vannak kivételek, de egy utcai bunyóban ne akarj már ölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!