A krav maga jó utai bunyóra?
a krav jó. 3-4 ember ellen meg akkor tudod megvédeni magadat, ha gyorsabban futsz náluk. kravon is ezt fogják mondani.
az önvédelem nem az, amikor levered a másikat, hanem az, amikor téged nem vernek le.
sz.arra sem jó.
reflexeik nincsenek kiélezve, technikáik alaptalanok. kb. a kamu aikidósokkal egy szinten vannak. kés ellen meg esélyük nem lenne, ezt késharcos ismerősöm mondta, aki nem egy krav instruktorral küzdött.
ezek után, inkább a biciklizés.. de ha lejársz boxolni vagy birkózni, akkor legalább a bunyóhoz hozzászoksz.
egyébként a kravnak kur.vajó a marketingje, ezt aláírom. sőt a katonai képzés mondjuk utcára már jó lenne! bár az meg tudtommal a háborúba kevés :D
ismerősöd meg nem hiszem hogy sokat ért a témához, csak lelkes mert végre bunyózni tanítják, de gondolj arra is, mennyi tapasztalata van ami alapján véleményt mond?
baromságokat beszélsz már megint acél. commando krav egy csomó fegyveres technikát tartalmaz, amit nem érdemes civileknek tanítani. nyilván te is gépkarabélyal jársz hétköznap az utcán.
ahhoz képest, hogy egy kis 20éves ficsúr vagy elég nagy az arcod, csak mire, ez itt a kérdés. Tudod, van olyan krav edző, aki már akkor mások hátsóját rugdalta szét, amikor te neked még a bekaksizás elkerülése volt a fő életcélod...
Hagyd a francba a krav maga-t! Csak egy jó marketinggel rendelkező zsidóbunyó. Magyarországon nagyon bénán oktatják, még az aikidónál is sz@rabb, mert az aikidó azért működik, csak sok idő kell hozzá. De a krav maga az egy varázslás! Én is csináltam a kravot 2 évig semmire sem jó!
Az izraeli katonai krav maga, az jó, az igaz utcára bénák ellen. Egy késes roma akármelyik krav maga edzőt lebökné.
Az izraeli katonák is megszívják mindig, mert az arab terroristák komoly késharcra vannak kiképezve és közelharcban levágják az izraelieket. Ezt a Zöllei Zoltán közelharc/kézitusa szakértő és ju-jitsu mester mondta nekem.
Szóval én azt ajánlom, hogy menj el ökölvívásra vagy birkózásra (ha van időd mindkettőre egyszerre), járj két évig, ha ez meg van akkor lesz egy igen jó alapod a bunyóhoz. Utána meg tanulj valami komolyabb harcművészetet jó mestertől (aikido, karate, kung-fu...stb.) vagy defend.
A defendo is hasonlít a krav magara, de annál azért jobb, kés ellen ez sem jó, de legalább ezzel azért megtudod védeni magadat ha a támadód fegyvertelen.
65%-os. úgy látom az arcomat ismered.. de ez irreleváns, ugyan úgy mint a gyenge inzultálásod.
viszont a késem ellen te magad lennél elég fürge és tudnál reagálni, Kravos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!