Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a H. I. T....

Mi a véleményetek a H. I. T. edzésmódszerről?

Figyelt kérdés
Olyan írjon aki már próbálta is, mert én idáig kb olyan edzéstervet használtam ahol 1 edzésen kb 8-12gyakorlat 3-4 széria, szóval mint egy átlagos. De most kezdtem el a HIT-es módszert ott meg egy edzésen van 4-5 gyakorlat 1-2 max 3 sorozat, egy edzésen vagyok túl idáig tetszik mert 1 ismétlést most 6mp-ig csinálok egyből nagy súllyal és a "rövid, ritka, kemény" szavak tényleg nagyon jól illetik ezt az edzésmódszert. 1-1.5 óra helyett most fél-háromnegyed de mégis nehezebb is így mint előző módszerrel....
2011. febr. 15. 15:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem támogatom az ilyen módszereket, hiszen mindig kell egy bemelegítő súly és szerintem az a "legegészségesebb", ha szépen lassan visszük fel a súlyt és nem pedig egyből bele a közepébe... Én nem tudom, hogy tartalmaz -e fekve nyomást, de kíváncsi lennék arra, hogy ki feküdne csak úgy a 150 kiló alá úgy, hogy épp, hogy bemelegített és nyomott előtte mondjuk 80al párat....
2011. febr. 15. 15:38
 2/12 anonim ***** válasza:
És akkor most nézd meg a HIT edzésrendszer legnagyobb hangadóját (Dorian Yates) hogy milyen f*szán állt neki94,95 és 97-ben a szakadt bicepsz,tricepsz meg comb.
2011. febr. 15. 15:40
 3/12 bix ***** válasza:

h4xOr

volt ott pár hátsérülés is:)

2011. febr. 15. 16:18
 4/12 anonim ***** válasza:
már csak hab a tortán
2011. febr. 15. 16:21
 5/12 A kérdező kommentje:

Értem...

Mondjuk akkora súlynál már tényleg veszélyes, bár én esetemben ez úgy van h kezdőként (16 évesen) pl a fekvenyomásnál 12-10-8-6 os szériákat csinátam 30-35-40-45kg súlyokkal, és a HITnél pedig egyből 45-el kezdtem amennyit bírtam (ez esetben 9 és 6 ism.), de nekem úgy tűnik ez jobban megdolgoztat mert sokkal jobban érzem most is a mellem, a vállam és a tricepszem (mivel hétfőn ezekre edzettem) de lehet hogy azért mert fokozottan figyeltem a tökéletes ismétlésekre és mert 2mp volt a pozitív és 4mp a negatív szakasz, azaz 1 ism. 6mp-ig tartott ?

Szerintetek akkor most térjek vissza a szokásos edzéstervez ahol ki súlyokkal kezdek és egyre többet rakok rá, de pl ennél is maradhat az a 6mp ?

2011. febr. 15. 16:21
 6/12 anonim ***** válasza:

A negatív ismétléseket nem csak a HIT-ben alkalmazzák.Yates is bemelegített csak ő azokat nem számolta szériának.Csúnya lett volna ha egyből lemegy e terembe és minden szarakodás nélkül elkezd 200al nyomni

Az edzésnek meg nem az a lényege hogy minél jobban fájjon mert akkor az is elég lenne ha magadra ejtenéd a súlyt.Minél kontrolláltabban és minél több irányból megdolgozzál 1 izmot.Ez a titok.Az izom úgysem tud különbséget tenni az edzésrendszerek között.Csak érzi a stimulációt és alkalmazkodik hozzá

2011. febr. 15. 16:52
 7/12 anonim ***** válasza:
Egyébként a "normál" edzések alapja ugyan úgy a HIT edzés.
2011. febr. 15. 16:54
 8/12 A kérdező kommentje:

Igazad lehet. Nem fogom annyira alapnak venni egyik edzésmódszert sem, inkább úgy csinálom ahogy jónak látom.

A HIT-el ellentétben csinálok 1 izomra többféle edzést is ahogy normálisan szoktam és fokozatosan emelem amjd a sújt ahogy eddig is, annyi különbséggel hogy most mindegyik gyakorlatnál maximálisan törekszem arra hogy tökéletes legyen az ismétlés, lassabban fogom csinálni és nem fogom az előírt ism. szám szerint csinálni ,hanem majd ahogy bírom szóval bukásig (persze megfelelő súly mellett) , mert ezek azok amik megfogtak engem a hit edzésmódszerben.

Kösz a segítséget !

2011. febr. 15. 18:30
 9/12 anonim ***** válasza:

Saját vélemény:a bukásig és a bukáson túl vitt sorozatok a legjobbak.Minden szar HIT meg HST elbújhat.

Vetkőzős sorozatok(HIT-ben asszem vannak) szintén nagyon jól alkalmazhatók.Szuperszettek úgyszintén.Az a legjobb ha elolvasol több edzésrendszert kidobálod ami hülyeség illetve ami neked nem jó(ehhez persze kell 1 jó adag háttértudás+rutin)és megtartod ami jó

2011. febr. 15. 18:35
 10/12 A kérdező kommentje:

Na ja, minnél többet olvasok róla annál jobban érzem hogy milyen keveset is tudok... főként a body.builder.hu-ról informálódok és már pár hónapja edzek, de lényegében csak megtanultam helyesen csinálni a gyakorlatokat, az edzésmódszerekkel most kezdtem el foglalkozni...

A vetkőzős sorozatok jónak tűnnek, kipróbálom, mert pl az oldalemelést alig bírom végigcsinálni a döntött törzsű oldalemelést meg van h nem is....

2011. febr. 15. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!