Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Capoeiráról mi a véleményetek?...

Capoeiráról mi a véleményetek? (olyanok akik csinálják)

Figyelt kérdés
a célom a mozgás lenne azonbelül is valami küzdősport. vékony vagyok (vanrajtam izom is azért) 15/f az alkatom milyen küzdősporthoz lenne még jó?
2011. okt. 19. 20:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az alkatodhoz?

Arról csak annyit írtál,hogy vékony,de nem derült ki,hogy porbafingó vékony,vagy zsiráf vékony.

Ha törpe vagy,akkor közelharc orientált illene hozzá,birkózás,judo.

Ha meg nyurga,akkor ökölvívás,kickbox,savate,amihez ideális a vékony colos test.

2011. okt. 19. 22:24
 2/12 anonim ***** válasza:

capoeira nem küzdősport.

itthon nem tanítják, csak 1-2-(3) helyen tudtommal. amúgy baromi gyilkos harcművészet.

hasonló néven eladnak valami táncos sz.art, ezzel nem kell foglalkozni, ennek semmi köze a küzdelemhez, harchoz.

2011. okt. 19. 22:36
 3/12 anonim válasza:
Krav-Magázz, az a tuti.
2012. jan. 31. 14:32
 4/12 anonim ***** válasza:

tudom én hogy iróniából írtad, de azért ezt lehetett volna még érzékeltetni jobban : ) a Kérdező még csak 15, a végén elhiszi a kravmagát.

ami meg tény, egy Capoeira gyakorló ellen esélye sem lenne se utcán, se ringben egy kravmagásnak.

olyan söpréseik és rúgásaik vannak a Capoeirásoknak, ami már félelmetes. és akkor még a borotva + machete az ágy alatt maradtak..

2012. jan. 31. 14:41
 5/12 A kérdező kommentje:
hallod Aczél, capoeiraban csak rúgások vannak, vagy van azért valami ütés, könyöklés?
2012. jan. 31. 17:49
 6/12 anonim ***** válasza:

van benne ütés. csak itt a legtöbb helyen nem Capoeirát tanítanak, hanem táncot..

Komáromban, Mosonmagyaróváron van jó edzés. de mindenképpen olyan edzést kell találni, ahol van gyakorló bunyó is.

2012. jan. 31. 17:56
 7/12 anonim válasza:
Én szeretem, bár az is igaz, hogy én elsősorban az akrobatika miatt csinálom, nem azért, hogy majd jól szétverjek bárkit is. Elsősorban az elhajlásokra megy rá, tehát kontakt harc ritkán van. Az izmokat szépen rendben tartja, volt már olyan edzés, hogy a plafonról csöpögött a lecsapódó izzadtság. ^^ De mint ahogy Aczél is leírja minden egyes capoeirával kapcsolatos kérdésre, ez elsősorban nem arra megy ki, hogy mindenki mindenkit szétver, hanem inkább játék az egész. És hidd el, nem találsz egy olyan capoeirást se, aki ne élvezné az összes edzést.
2012. jan. 31. 18:59
 8/12 anonim ***** válasza:

azért, én azt nem írtam hogy játék.

ezt egy riói brazil gettótölteléknek ne mondd a szemébe :D mert ő esetleg tudja mi az igazi Capoeira.

2012. jan. 31. 19:39
 9/12 anonim válasza:
Nem, te azt írtad, hogy tánc. Valóban lényeges a különbség. x'D
2012. jan. 31. 19:54
 10/12 anonim ***** válasza:

"itthon nem tanítják, csak 1-2-(3) helyen tudtommal. amúgy baromi gyilkos harcművészet.

hasonló néven eladnak valami táncos sz.art, ezzel nem kell foglalkozni, ennek semmi köze a küzdelemhez, harchoz."

2012. jan. 31. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!