Az ilyen Shock-olásos edzésmódszerről mi a véleményetek?
Sziasztok!
Pár napja egyik ismerősömmel összeállítottunk egy un. shock-olásos edzésmenetet. Erről szeretném kikérni a véleményeteket.
Egy példával szeretném illusztrálni:
Tegyük fel, hogy a válledzés oldalraemelés gyakorlat részét 2x16 kg-os 1kezes súlyokkal csinálom, 8 ismétléssel és 5 sorozattal.(5x8) Eddig legalább is.
Ezt átültetve a shockolásos edzésmenetbe úgy nézne ki, hogy az első 3x8 ismétlés lemegy úgy mint régen. Majd az utolsó két sorozatnál pedig megcsinálom a 8 ismétlést, majd rögtön pihenés nélkül váltok mondjuk 12 kg-os súlyokra, abból ugyanúgy csinálok 8 ismétlést, majd szintén pihenés nélkül még lentebb, például 8 kg-os súllyal pedig addig csinálom amíg csak a beszarás nem kezd kerülgetni. :)
Ezt persze lehet csinálni úgy hogy 4x8 az alap ismétlés és akkor a 3. és 4. sorozatnál csinálom a shockolást 3 lépcsőben a leírtak szerint. Ezzel nagyon kellemesen lefáradok mert az eddigi 4-5x8-10 ismétlésekkel érezni éreztem az izmomat a végére, de nem volt az a kellemes fáradtság. Hiába emeltem a súlyokat. Azzal csak azt értem el, hogy az utolsó 1-2 ismétlést már alig tudtam megcsinálni. Ez a két fáradtság nem ugyanaz. Remélem értitek mire gondolok.:)
Most pedig lássuk az építő jellegű kritikákat ;)
További szép napot!
szerintem nem hülyeség de az igaz hogy nem jó minden edzésen ezt csinálni.
nemrég meglátogattunk haverokkal egy termet /miskolc,metropol fitness/ ott a válledzés végét úgy fejeztük be hogy egy darabig sima oldal emeléseket csináltunk aztán áttértünk arra hogy kezdtük a legnagyobb súllyal amit még bírunk és azzal bukásig.
utána vissza az állványra egyel kisebb súlyzók le és újra bukásig,és ez így tovább egészen amíg el nem fogynak a súlyzók.
nagyon jó volt,itthon ilyet nem tudok csinálni mert túl sok időt vesz igénybe a súlyok cseréje, de azért igyekszem ezt alkalmazni állig húzásnál,igaz ott nem megyek le teljesen rúdig hanem csak 30kilóig.
Sajnos nem talaltatok fel a spanyol viaszt, mert ezt vetkozo-sorozatnak hivjak!
Amugy meg nagyo jo dolog! Foleg edzes vegen szoktam beilleszteni. viszont az ilyen bukasig vegzett edzes nagyon kimeriti a kozponti idegrendszert.
Ha masnap van edzes ne is csinald.
Teljesen jó, de mint ahogy azt mások már leírták, nem mehet minden válledzésen, csak mondjuk minden harmadikon.
Az állighúzásnál ne csináld, mert a vállizület nagyon érzékeny terület és abban a kicsavart helyzetben roppant sérülékeny. Nagyon nehezen gyógyuló sérüléseket lehet összeszedni vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!