Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért nem érzem a fekvenyomást?

Miért nem érzem a fekvenyomást?

Figyelt kérdés
Könyökszélességtől egy kicsit szélesebben fogom a rudat,lassan engedem le,robbanékonyan fel,felső holtpont előtt megállítom 10-12 cm-el és engedem vissza,de csak az első vállam érződik.Mit tudnék csinálni,hogy érzezzem ahogy a mellizmom dolgozik?
2011. jan. 4. 18:56
1 2
 1/13 anonim válasza:
36%
Nagyobb súly
2011. jan. 4. 19:12
 2/13 anonim ***** válasza:
76%
Mi az, hogy könyökszélesség? :D Vállszélesség? :) Fogd szélesebben. Lehet az is, hogy nagyon a nyakadra engeded, nem a melledre. És ha ezek közül semmi, akkor tényleg nagyobb súly kell. Amivel max 8 ismétlés megy.
2011. jan. 4. 19:16
 3/13 A kérdező kommentje:
Ha addig emelem a súlyt hogy az utolsó 2-3 ismétlést már alig bírom akkor érezni fogom?
2011. jan. 4. 19:16
 4/13 anonim ***** válasza:
68%
Szarul csinálod...
2011. jan. 4. 19:17
 5/13 A kérdező kommentje:
Úgyértem a könyökszélességet,hogy mikor lentvan a súly a mellemen akkor amilyen szélesen van a könyököm,annál kicsit szélesebben.A mellemre engedem a súlyt,nem a nyakamra,de biztos,hogy a súllyal van gond mert mindíg birnák még csinálni sokat a 12 után. Köszi a válaszokat.
2011. jan. 4. 19:18
 6/13 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen jól csinálod. Úgy engedd le, hogy a rúd a mellbimbóddal egy síkban legyen.

Kismilliószor van hasonló velem, hogy nem azt az izomcsoportot érzem, amit eredetileg a gép/gyakorlat céloz. Ne emeld a súlyt, az azért lehet, mert a fekvenyomásnál nem csak a mell-, hanem a kar- és vállizmok is dolgoznak és hát a vállad gyengébb mint a többi, azt hamarabb érzed, de majd megerősödik és akkor a többi izmot is érezni fogod. Ezt a TF-n végzett személyi edző mondta.

Én négyszer 15-öt szoktam csinálni, de az utolsó sorozat végén már segít az edző az utolsóknál mert nem megy.

2011. jan. 4. 19:35
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2011. jan. 4. 19:42
 8/13 anonim ***** válasza:
Énis a vállamat szoktam érezni =) deh fejlődik a mell ugyanúgy szal nyugi.
2011. jan. 4. 19:46
 9/13 anonim ***** válasza:
Nyomjál többet egykezesekkel.Nekem pl rohadtul hosszúak a karjaim és ezért nem igazán érzem a fekvenyomást.
2011. jan. 4. 21:31
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
AZ előfárasztás is működhet. Végezz előtte mondjuk három sorozat tárogatást, ugyanúgy alacsony ismétlésszámmal, nagy súllyal, így amikor fekvenyomsz, a mellizmod eleve fáradtabb lesz már, így az adja fel először, ergo mellizomra dolgozol vele.
2011. jan. 4. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!