14 évesen hány kilót "illik" kinyomni fekvenyomásban?
14 éves vagyok és egy kis edzéssel 62-t nyomtam ki múltkor. Szerintetek ez átlagos? Egy átlagos 14 éves hány kilót nyom ki?
A válaszotokat előre is köszönöm!:-)
"Sztem az a 14éves testépítő válaszoló az vicc kategória..."
Nem viccelek, ez komoly. Hogy elhidd, tudnod kell, hogy 11 évesen simán kinéztem 14-15-nek. Ez tőlem nem nagy dolog mert nagy növésű vagyok, mindenkinek a testsúlyához képest kell erősnek lennie. Nem mindegy, hogy egy 150 kilós férfi vagy egy 50 kilós lány emeli fel a súlyt vagy csinál ugyanolyan gyakorlatot.
Nem hiszem, hogy az egészségem károsodna, eddig még egyszer se sérültem meg. Mindig figyelek, hogy jól csináljam a mozdulatot és az edzőm mindig szól, ha valamit nem jól csinálok. Ő is sokat edzett fiatal korában és most semmi baja, még mindig erős és az egészségével sincs gond.
Ritkán dolgozok nagy súlyokkal, inkább kisebb súllyal több ismétlést csinálok és többféle gyakorlatot (kb a gyakorlatok fele saját testsúllyal történik). Nem is szükséges súlyzót használni minden edzéshez. Keress rá a TRX nevű eszközre, rengeteg dologra lehet használni. Ég és föld a különbség a szabályos gyakorlat és a lendületből össze-vissza rángatás között.
Azért van rossz megítélése a testépítésnek, mert látjátok a rengeteg izomkolosszust a versenyeken. Ők doppingolnak és szétedzik magukat, így nyilván tönkremennek öregkorukra. Ráadásul az ekkora izom már természetellenes és inkább rémisztő a nőknek, mint vonzó. Szerintem is hülyeség, amit csinálnak. A valóságban viszont a teremben 10-ből 1 embernek van ekkora izomtömege és még kevesebb viszi őrült módon túlzásba. Itt se szabad általánosítani.
Én azt tanácsolom a kérdezőnek, hogy csinálja, ha ezt szereti, de tartsa észben, hogy itt is az egészség, fittség a fontos, akár a többi sportnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!