Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért lenne jobb a futás mint...

Miért lenne jobb a futás mint az országúti kerékpározás?

Figyelt kérdés
Azt látom hogy többen futnak hobbiból, mint kerékpároznak ez miért így van? A futás unalmas szerintem, a kerékpározás sokkal élvezetesebb sport.
szept. 24. 17:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
37%

Hetente bütykölni valamit a biciklin? Mi a fenének? Ha jól be van állítva, hozzá se kell nyúlni egész évben.

Az én biciklim kb 15 éves, volt két defektem, de ezen kívül kb semmit nem állítottam rajta soha, és még mindig megyek vele simán.

szept. 25. 16:37
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Milyen bicikliről beszélünk?
szept. 25. 16:38
 13/13 anonim ***** válasza:

Én futottam is meg bicikliztem is, vagyis még mindig csinálom, most épp többet futok, de van amikor inkább biciklizek, ahogy épp a kedvem tartja, bár a biciklizés nekem inkább kikapcsolódás.

Szerintem több ok is van rá:

-Anyagiak: Ha bemész decathlonba egy 50 ezer forintból vehetsz magadnak egy elfogadható futócipőt, egy nadrágot, egy csomag zoknit meg egy-két pólót. Biciklinél ennek többszöröse ha akarsz egy országútit, plusz még oda is kell ruha és egyéb felszerelés.

-Karbantartás: Biciklire rá kell fordítani időt, pénzt, kellenek eszközök, kell valami hely hozzá, tárolni kell valahol. Futócuccnál veszel újat ha az előző elhasználódik, és egy hátizsákban elfér mindened.

-Helyigény: Futásnál jelentősen kevesebb távot teszel meg, meg azt több helyen is lehet, bicikliúton meg kerülgeted a családokat meg kutyasétáltatókat. (bár futópályán is vannak akik csak sétálgatnak sokkal kevésbé zavaró őket kerülgetni)

-Elégetett kalória/óra: Futásnál egy óra alatt egész sokat el lehet égetni, biciklizés esetén ez jóval kevesebb. Reggeli fél óra futásnak munka előtt több haszna van mint fél óra biciklizésnek.

szept. 28. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!