Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha egy 49-50 kg-s nő kb 30...

Ha egy 49-50 kg-s nő kb 30 kg-val guggol az erősödés, vatagodás (izomépítés) céljából elég? MEkkora ismétlésszámmal dolgoznátok?

Figyelt kérdés
2010. nov. 3. 12:21
 1/7 anonim válasza:
hát igazából meg kell találni a határaidat és ott fog kiderülni hogy hányszor tudsz ismételni és hány kg-val.Az izom épités ott kezdődik hogy midig erőlteni kell az izmokat hogy az izom rostok szakadjanak és újak épüljenek,szóval olyan súlyal csináld amivel érzed hogy erőlteted,de mértékel mert a túlzott erőltetés sem egészséges.
2010. nov. 3. 12:31
 2/7 anonim ***** válasza:
Én a guggolást nem javaslom, mert nagyon megterheli az ízületeket. Legalábbis én 1 hónap guggolás után abba is hagytam mert elkezdett fájni a térdem. Helyette lábhajlítást és lábfeszítést csináltam.
2010. nov. 3. 12:33
 3/7 anonim válasza:
hát igen az más dolog hogy nem tesz jót az izületeknek,szóval bemelegités sosem árt..amúgy az sem rosz lábra ha válra veszed a súlyt ugyan úgy mint gugolásnál.és csak lábújhegyre álsz és visza egy időután megérzed a hatását
2010. nov. 3. 12:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, ha egy hölgy több, mint fél testtömeggel guggol, az azért elég derék dolog! De valóban, hogy elég-e azt abból tudod megállapítani, hogy ezzel a tömeggel egymás után hány ismétlést vagy képes végrehajtani maximálisan. Ha tíznél több, akkor kevés, ha ötnél kevesebb, akkor sok. Ha a kettő között vagy, akkor megfelelő a tömeg, amivel dolgozol. A mozgatott súly mennyiségét mindig ennek megfelelően tudod beállítani, hogy a lehető leghatékonyabb ütemben fejlődhess.

Ha valakinek a guggolástól fáj a térde, akkor hiba azt gondolni, hogy a guggolás rossz gyakorlat lenne. Az a rossz, ahogy az illető csinálta. Sokan végzik katasztrofálisan rosszul a guggolást, ezért alakult ki a mítosz, hogy árt a térdnek. Pedig a helyesen végzett guggolás nagyon is jót tesz a térdnek, erősíti az ízületet, a térdszalagot, és mindamellett a LEGJOBB ÉS LEGALAPVETŐBB láberősítő és -növelő gyakorlat, óriási hiba lenne kihagyni.

Magyarázhatnám sokáig a helyes végrehajtást, de egyszerűbb, ha mutatok egy tényleg, igazán kiváló cikket erről, ami részletesen leír minden fontos lépést:

[link]

Ez alapján érdemes csinálni, és mindenki megláthatja, mennyire jó gyakorlatot talált.

Ha csak lábujjhegyre állsz a súllyal, persze akkor is érzed a hatást, csak máshol: A lábujjhegyre állás a vádlit erősíti, de csak a vádlit. A combra bizony guggolni kell.

2010. nov. 3. 17:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Bocsánat, kifejeltettem a lényeget: Olyan tömeggel kell dolgozni, amivel maximum tíz szabályos guggolást tudsz végrehajtani. A leghatékonyabb izomépítéshez, ha minden sorozatban egy-két ismétléssel közelíted meg a maximális számot. Én 6-8 sorozatonként ismétlést tartok ideálisnak, és 3-5 sorozat elvégzését.
2010. nov. 3. 17:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem combra a félpiramis jön be.Minden ismétlésnél rakok rá egy kis súlyt.Az ismétlési szám meg:15,12,10,8,6.

Ez jól megedzi,de a kajától fog nőni,nem csak ettől.

2010. nov. 3. 18:48
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek:)
2010. nov. 4. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!