Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan motiválhatnám magam az...

Hogyan motiválhatnám magam az edzésre?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 35f vagyok, és gyakorlatilag amióta a felnőtt életemet elkezdtem, azóta a sport teljesen háttérbe szorult. Programozóként a COVID óta szinte 100%ban itthonról dolgozom, szóval annyit se mozgok, amit korábban a napi bejárás miatt kellett. Kamasz koromban jártam 4 évig kondiba, aztán egyetem alatt sokáig toltam a saját testsúlyos edzéseket, de amióta 8-5ig munkám van szenvedek azzal hogy megtaláljam az időt. Ennek fő oka hogy annyi "muszáj" dolog van az ember életében, mint a munka, bevásárlás, főzés stb, ami az idő jelentős részét már teljesen elemészti, hogy ezek után a nap végén már semmire nem vágyom, csak hogy kikapcsoljak otthon, nyugiban, és egyszerűen a gondolttól is rosszul vagyok hogy ebből az eleve minimális magamra szánható időből még kivegyek 2-3 órát ami egy edzéshez szükséges. Ráadásul nyilván nekem is akkor lenne a legmegfelelőbb amikor mindenki másnak.. délután 5 és 9 között amikor a legtöbb kondi csurig van.

Semmi örömöt, vagy feltöltődést nem lelek az edzésben. Egyszerűen csak bosszankodok hogy még egy muszáj dolgot erőltetek magamra. Ott tartok hogy tényleg gyomoridegem van a gondolattól is, de közben egészségügyi szempontból tudom hogy fontos lenne a mozgás.

Ti voltatok hasonló cipőben? Hogy lehetne ezen átlendülni?

"Eddzél munka előtt reggel 6kor" meg "szedd össze magad oszt mennyé edzeni!!!" válaszokat megspórolhatjuk. Köszönöm.

aug. 8. 18:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Találd meg azt a mozgásformát, amit szívesen űznél heti kétszer-háromszor hosszútávon, és amit az életed részévé tudsz tenni. Amíg a sport nem az életed része, hanem plusz teherként éled meg, addig veszett fejsze nyele. A gyúráson kívül millió mozgásforma létezik még.

Más is napi 8-12 óra munka, feleség, gyerek, háztartás, ügyintézés, teendők mellett sportol. Én is, pedig én némely napon 13-14 órát is dolgozok, viszont az edzés az életem része, ezáltal kötelességem, amit hetente háromszor elvégzek. Enélkül nem lenne teljes a hetem.

aug. 8. 18:10
 2/4 anonim ***** válasza:

Megpróbálhatod esetleg otthon, kicsiben kezdeni. Lehet, hogy motiváltabb lennél, ha nem egy készülődés+utazás+legalább 1 órányi edzés lenne a leküzdendő feladat, hanem 30 perc saját testsúlyos edzés a saját nappalidban. Máris beljebb lennél fél órányi sporttal, és nem is kellene rá igazán készülnöd.

Persze, ha kell az edzőterem, közösség stb., azt otthon nem fogod tudni pótolni. Ha viszont a lendület visszaépítése a cél, akkor érdemes lehet körülnézni, hogy melyik mozgásformák tetszenek, és azok közül tudsz-e valamit otthon biztonságosan kivitelezni.

aug. 8. 20:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Meg kell találni azt a sportot, amit nem muszájból csinálsz, nem csak a kidobott időt látod benne. Ergo, érzed a késztetést, hogy csináld. Nem csak a konditerem létezik. Elkezdhetsz akár saját testsúllyal is edzeni otthon, ha a testalkat fejlesztése a cél, igaz nem olyan hatékony és nem fejlodsz vele annyira, mintha konditeremben edzenél, de kevesbe időigényes talan. Nem kell várni a gépekre a zsúfolt kondiban, utazási időt megsporolod stb...
aug. 8. 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:
De ha veszel otthonra sulytarcsakat, rudat, állítható padot, akkor ezekkel is tudsz otthon edzeni. Ez is egy megoldás lehet, ha nem szeretnél konditerembe járni.
aug. 8. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!