Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan vigyek be több fehérjét?

Hogyan vigyek be több fehérjét?

Figyelt kérdés
jelenleg naponta 400-450g csirkemellet eszem, ez fix mindennap. reggelire legtöbbször puregoldos protein palacsintát szoktam enni, mert reggel éhgyomorra más nem esik jól, pl egy rántotta. vacsoràra általában zsírszegény túró, vagy tojásràntotta, vagy valami könnyebb. edzés után szoktam még inni egy puregold fehérjét. ezek naponta kb 140-150g fehérje. kicsit szeretnék még többet bevinni, de nem tudom mivel. a hús mennyiségén már nem akarok emelni, ennél több már nem kell szerintem, ezt még meg tudom enni kényelmesen egy nap. a másik, hogy nem tudom valóban van e ennyi fehérje a protein palacsinátban és a shake-ben. dràgább fehérjeport nem fogok venni, mert nem hiszek abban hogy a 3x ennyibe kerülőben több vagy jobb fehérje van, és ettől semmi baja a gyomromnak, és ízre is az egyik legjobb.
2023. okt. 18. 07:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Minek? Bőven soknak tűnik ez így ahogy van.
2023. okt. 18. 07:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha megvan az 1,5-1,6 g/tskg fehérjebevitel, annál több felesleges, mert nem azon fog múlni az izomfejlődésed.
2023. okt. 18. 07:47
 3/6 A kérdező kommentje:
ez éppen hogy csak 1,6-7 körül van, és most legalább 2g/tskg-ot szeretnék
2023. okt. 18. 07:53
 4/6 anonim ***** válasza:
70%

Ha 1,5 g/tskg fehérjétől nem fejlődsz, akkor 2-től sem fogsz, ott akkor nem a fehérjebeviteledben van a hiba. Nehezen tudom elképzelni, hogy napi 140-150 gramm fehérje neked ne fedezze a fehérjeigényedet, mert akinek ez nem fedezi, az nem itt írogat.

De ha mindenképp többet akarsz bevinni, akkor egyél pl. Tolle zsírszegény sajtot, 30% a fehérjetartalma és 10%-a zsír.

2023. okt. 18. 07:56
 5/6 anonim ***** válasza:

7 szazalekos daralt hus, pulyka daralt hus, light sajtok, joghurt, skyr joghurt, kefir, tej, tojas, szuz, karaj, sertescomb

Nem kell csak a csirkemellre hagyatkozni

2023. okt. 18. 08:29
 6/6 A kérdező kommentje:
5-ös, úgy értettem, hogy ezek a napi kajàk mellett. mert a csirkemell az alap, abban van a legtöbb fehérje a legkevesebb zsír mellett, és még árban mindig az a legjobb. napi 400 gramm csirke és 150g rizs az alap, a reggeli meg a vacsora változó
2023. okt. 18. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!