Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Akik aktívan sportolnak és...

Akik aktívan sportolnak és edzenek, mit dolgoztok és hogyan koordináljátok össze a munkával? Itt azért energia és idő is kell. 19F

Figyelt kérdés

2023. szept. 21. 20:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
Még tanulok! Érettségire készülök!
2023. szept. 21. 21:04
 2/11 A kérdező kommentje:
Jelenleg én is, még ez az évem van érettségin.
2023. szept. 21. 21:05
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én egy brókercégnél dolgozok (közgazdász a végzettségem) napi 8-13 órában, ez ebben a szakmában teljesen változó, hogy mennyi munkaórát követel meg az adott üzlet. A kiszámíthatatlanság miatt nehéz az időmet menedzselni és beosztani, hogy mindenre jusson, pláne úgy, hogy feleséget, gyereket, ingatlant, nem olcsó autót tartok fenn, és akkor még nem intéztem otthoni ügyeket, nem vittem szervizbe a fűnyírót, nem álltam sorba a postán, és egyebek. Nyilván egyedülálló csávóként anyámnál lakva, vagy egy garzon méretű albérletben ez egyszerűbb lenne. Mentálisan nagyon durván el tudok fáradni nap végére, és ez értelemszerűen kihat a fizikai teljesítményemre is.

Pont ezért én ezt úgy oldottam meg, hogy a céljaimat igazítottam az élethelyzethez. Egyetemista koromban még reális célkitűzés volt egy komolyabb versenyeredmény (erőemelő vagyok), manapság már annyi a cél, hogy legyen meg stabilan a heti 3 edzés, meg hogy edzésblokkról edzésblokkra mindhárom alapgyakorlatban tudjak tenni néhány kilót a maxokra. Ennyi, ezt tudom vállalni, tudom tartani, ez felszabadít, ez kikapcsola, ettől nem szorongok, ettől nem görcsölök. Az én életemben már nem a sport a prioritás, mint 20 éves korom környékén.

2023. szept. 21. 21:13
 4/11 anonim ***** válasza:
tervezőmérnök vagyok, iszonyat unalmas, mindig arra várok hogy mehessek edzeni, semmit nem kell koordinálni
2023. szept. 21. 21:50
 5/11 anonim ***** válasza:
12%

Alakszij vagyok.

Újgenerációs bevándorló.

Melóm hogy segícsek az embereknek visszafizetni lové ha van határidő.

2023. szept. 21. 23:06
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ, hogy mit sportolsz. Egy csapatsport esetében az edzések ideje kötött, ahhoz kell igazodnod.

Ha futsz, vagy úszol, akkor azt magadnak beteheted akármikorra, amikor nem a suliban vagy.

Ha azért sportolsz, hogy kondiban maradj, esetleg pár kilót leadj, akkor akár a munkába/suliba járás is lehet a sport, ha elég messze laksz, hogy fél-háromnedgyed óra tempós bicajozás beleférjen reggel és este (meg egy gyors zuhany/mosdás/ruhacsere, ha megoldható).

Aztán hétvégére is tehetsz edzést, ott azért jobban ráér az ember.

2023. szept. 22. 08:17
 7/11 anonim ***** válasza:
Asztalos vagyok, a műhelyemből nyílik a konditermembis
2023. szept. 22. 08:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Ez szerintem erősen életmódfüggő is. (Meg alvásigényfüggő. Meg attól is függ, mennyire bírod a rohanást, a beosztott perceket, az énidő hiányát, vagy mennyire elegendő énidő az edzés maga (ja, nálam az "edzés" MINDEN sportalkalom, NEM a gyúrás).

Én most szingli vagyok, ráadásul bizonyos okokból ismét nem ismerkedem.

Rugalmas munkaidőben dolgozom, heti 3 nap home office. Nem viszem túlzásba a házimunkát, a bevásárlást rendelem, az ebédet rendelem.

Így simán heti 4 futás, heti 3-4 funkcionális erősítés és bicajjal közlekedés, néha picit nagyobb bicajos túrácskák. Néha úszás. De így is a futás sokszor kaputól-kapuig, az erősítés heti átlag 1 kivételével otthon (az az 1 meg szakemberrek, személyes). A 20-30-40 km bicajozás meg az irodából valahova, és onnan vonattal haza.

De volt, hogy esti egyetemet csináltam, illetve autodidakta tanultam munka mellett.

Így nehezebb volt.

Az audidakta tanulás alatt heti 2-3 sportalkalom volt, de elmaradozott.

Az egyetem alatt sokszor otthoni stepper, erősítés, futópadon felfele gyaloglás volt, sokszor az óráról készült videó nézése közben. Csúnya, de néha óra alatt is. Ez a COVID-időszakban volt, ami nekem nem volt rossz időzítés a távoktatással.

2023. szept. 23. 08:26
 9/11 anonim ***** válasza:
8: Mennyi idős vagy? Milyen nemű? (Ha nem titok).
2023. szept. 24. 20:35
 10/11 anonim ***** válasza:
61%
"bizonyos okokból ismét nem ismerkedem." ;)
2023. szept. 24. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!