Elkezdtem életmódot váltani, igyekszem de vannak kérdéseim?
Sziasztok! Fogyni és formásodni szeretnék de az étrendben vannak homályos részek
Letöltöttem a yaziot és beállítottam
Na most..azt írja nekem hogy 2209 kalória a napi, a szénhidrát 269 , a fehérje 108 és a zsír pedig 71
Azt nem értem hogyha én fogyni szeretnék akkor nyílván kevesebb kalória ( kb 500al szeretnék alatta maradni az jó?)
A fehérjét szeretném maxra bevinni a szervezetembe ( sajnos kajával nem sikerül, majd veszek protein port)
Jól gondolom viszont hogy a zsír és szénhidrát mennyiséget nem vihetem maxra ugye? Tehát azokat mennyire csökkentsem le? Elég ha csak mindig kevesebbet viszek be mint amit meghatározott az alkalmazás vagy pontosan mi van? A zsíroknál pl.mennyivel kell kevesebbet bevinnem hogy fogyjak?
Aztán további kérdéseim
Ha jól tudom vannak magas glikémiás indexű ételek
Ez fontos? Mennyire számít fogyásnál?
Ha pl tésztát eszek az baj? Milyen fajta tésztával lehetne helyettesíteni akkor ?
Annyi de annyi kérdésem van de úgy érzem elvesztem :(
Nagy a motivációm, erős az akaraterőm , ki fogok tartani csak jó lenne ha tisztábban látnék
21/L
180cm
84 kg
Közepesen nehéz fizika munkát végzek,(idősek otthonában ápoló, sok a fekvőbeteg)
Köszönöm ha segítessz, tanácsokat tippeket szivesen fogadok
Illetve még egy eszembe jutott: ha ebédre 900 kalória (csak példa) van megadva akkor ha azt én elfelezem az mennyire jó? Mármint felét megeszem dél előtt a másikat dél után
Mert ha egyszerre eszem meg akkor estig éhen döglök az tuti
Lehetseges a te alkatodhoz a 2200kcal.
A feherjebeviteledre figyelj. A tobbi makro mindegy, de ferj bele a kaloriakeretbe. Nem baj, ha tesztazol. Ebben jobb a tk vagy durum. Alacosny glikemia ch jobb, lassabban dolgozza fel a szervezeted (~ kesobb leszel ehes)
Jo lehet a -500kcal az alapamyagcseredhez kepest.
Aztan majd figyeled a tukrot, meg merleget, ez alapjan tudsz meg kcalmennyiseget csokkenteni (egyszerre ne sokat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!