Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Elkezdtem életmódot váltani,...

Elkezdtem életmódot váltani, igyekszem de vannak kérdéseim?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Fogyni és formásodni szeretnék de az étrendben vannak homályos részek

Letöltöttem a yaziot és beállítottam

Na most..azt írja nekem hogy 2209 kalória a napi, a szénhidrát 269 , a fehérje 108 és a zsír pedig 71

Azt nem értem hogyha én fogyni szeretnék akkor nyílván kevesebb kalória ( kb 500al szeretnék alatta maradni az jó?)

A fehérjét szeretném maxra bevinni a szervezetembe ( sajnos kajával nem sikerül, majd veszek protein port)

Jól gondolom viszont hogy a zsír és szénhidrát mennyiséget nem vihetem maxra ugye? Tehát azokat mennyire csökkentsem le? Elég ha csak mindig kevesebbet viszek be mint amit meghatározott az alkalmazás vagy pontosan mi van? A zsíroknál pl.mennyivel kell kevesebbet bevinnem hogy fogyjak?

Aztán további kérdéseim

Ha jól tudom vannak magas glikémiás indexű ételek

Ez fontos? Mennyire számít fogyásnál?

Ha pl tésztát eszek az baj? Milyen fajta tésztával lehetne helyettesíteni akkor ?

Annyi de annyi kérdésem van de úgy érzem elvesztem :(

Nagy a motivációm, erős az akaraterőm , ki fogok tartani csak jó lenne ha tisztábban látnék

21/L

180cm

84 kg

Közepesen nehéz fizika munkát végzek,(idősek otthonában ápoló, sok a fekvőbeteg)

Köszönöm ha segítessz, tanácsokat tippeket szivesen fogadok

2023. aug. 19. 14:44
 1/4 A kérdező kommentje:

Illetve még egy eszembe jutott: ha ebédre 900 kalória (csak példa) van megadva akkor ha azt én elfelezem az mennyire jó? Mármint felét megeszem dél előtt a másikat dél után

Mert ha egyszerre eszem meg akkor estig éhen döglök az tuti

2023. aug. 19. 14:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Lehetseges a te alkatodhoz a 2200kcal.

A feherjebeviteledre figyelj. A tobbi makro mindegy, de ferj bele a kaloriakeretbe. Nem baj, ha tesztazol. Ebben jobb a tk vagy durum. Alacosny glikemia ch jobb, lassabban dolgozza fel a szervezeted (~ kesobb leszel ehes)

Jo lehet a -500kcal az alapamyagcseredhez kepest.

Aztan majd figyeled a tukrot, meg merleget, ez alapjan tudsz meg kcalmennyiseget csokkenteni (egyszerre ne sokat).

2023. aug. 19. 16:21
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2023. aug. 19. 17:16
 4/4 anonim válasza:
Szia. En is a Yaziot hasznalom, es ahogy a fenti hozzaszolo leirta, a feherje es a kaloria a legfontosabb. A feherje az izomepiteshez es izommegtartashoz elengedhetetlen, es minel izmosabb vagy, a tested annal tobb kaloriat (azaz energiat) fog felhasznalni). Valamint a feherje a harom kozul az, amelyik a legtovabb jollakottan tart. Erre van egy szakszo, csak most nem jut eszembe, a lenyeg hogy a feherje jobban eltelit, elnyujtja a teltsegerzeted, es kesobb leszel ehes. A szenhidratra nekem is valami gigantikus szamot ir ki, azt egyszeruen nem tudom komolyan venni. A kaloria a lenyeg, a decifit legyen meg minden nap es jo leszel. Plusz amiket leir aranyokat ebedhez, vacsorahoz, nasihoz stb, azt sem kell szentirasnak venni, szepen beallitod magadnak, a lenyeg a napi/heti atlag. Pl nekem hiaba ir a nassolashoz 200kaloriat, a feherjeturmixot is oda szoktam beirni, illetve ha gyumolcsot eszek azt is, igy eselytelen. A 2 feherjeturmix meg a banan egyuttesen tobb mint 300 kaloria. Es akkor mi van? Semmi. A lenyeg hogy a nap vegen decifitben legyek. Sok sikert!
2023. aug. 22. 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!