Túlsúllyal lehet ugráló kötelezni?
Figyelt kérdés
Van rajtam kb 30 kg felesleg. Sajnos nincs 15 ezrem havonta kondibèrletre, a youtubeon található videóktól pedig nem lehet fogyni. Olvastam, hogy az ugrálókötèl az egyik leghatásosabb sport fogyás céljából.2023. szept. 18. 18:46
1/3 anonim válasza:
Ha teljesen ki akarod nyírni az ízületeidet, legyalulni a porcfelületeket, tönkretenni a szalagjaidat, akkor tökéletes választás az ugrókötelezés 30kg súlyfölösleggel... ;)
2/3 anonim válasza:
Hát nekem ugrókötéltől akkor is fájt a bokám amikor tiszta sovány voltam. De jó hír, hogy étrendtől függ a fogyás, nem mozgástól, a mozgás csak rá tud segíteni. Szóval sajnos kevesebbet kell enni.
3/3 anonim válasza:
Igen, ez az első, és legfontosabb lépés, hogy a napi bevitt kalóriamennyiséget mindenképpen alá kell csökkenteni az elégetett kalóriamennyiségnek. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy te nem túlsúlyos, hanem konkrétan elhízott, vagyis kövér vagy).
Az elégetett kalóriák mérésére már kaphatóak mindenféle okos kütyük, és hosszú évtizedek óta létezik az élelmiszerek kalória-táblázata is (de az élelmiszereken is kötelező feltüntetni ezeket az értékeket).
Ezzel egyidejűleg el lehet kezdeni olyan mozgásformákat fokozatosan növelve, amik kímélik a túlsúlyos/elhízott egyén ízületeit.
Van itt egy kis "mankó", ebből is sok hasznos információt meríthetsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!