24 éves férfi vagyok kb. 30 kg túlsúllyal. Milyen lenne az ideális edzésterv, ami nyárra már látványos eredményt hozhat?
Fogyáskor hogyan és mennyire szigorúan érdemes követni a kalóriabevitelt, illetve milyen otthon vagy szabadban is végezhető mozgásformát ajánlotok? Edzőterem egyelőre nem játszik, az nem az én világom. Ha idővel belejövök és megszeretem a mozgást, majd meglátom. Szobabiciklizés egyszerre 30-35 percig közepes ellenállással gond nélkül megy (kb. 10 km), a futás/kocogás valamint lépcsőzés viszont elképesztően kimerít, ezeket tekintve fittségem jelenleg egyenlő a nullával. Bármilyen tanács, javaslat, személyes tapasztalat jöhet bátran.
172 cm / 98 kg
Ez kb női súly lenne 68kg-mal. 80 körül már rendben lennél, de férfiaknál a súly kevésbé informatív, ha valakinek zsírból vagy izomból áll össze a 90 kg, az nagyon máshogy fog kinézni.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: fogyáshoz a legfontosabb a kalóriadeficit, a mozgás tkp mindegy. Lőjj be magadnak egy kb 2000kcalos étrendet (az én hasraütésszerű számomnál pontosabbat tudsz számolni a kalóriabázisban), és két hét után nézd meg a mérlegen, milyen hatása volt.
#7 Ezt nem én mondom, hanem ez a konszenzus az orvosok körében. Szerinted mennyi a normális testsúlya egy 172 cm magas férfinak?
Tudnál valami forrást is adni, vagy csak te gondolod így?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!