Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy kellene elkezdenem?...

Hogy kellene elkezdenem? Kardió, túlsúllyal.

Figyelt kérdés

90 kg vagyok, nő, 30 éves. A dietetikusom kardiózást javasolt, de azt tanácsolta csak sétáljak kb 30 percet, akár kint, akár futópadon. Kicsit kevesellem, rendben van hogy van rajtam 20 kiló plusz, de magas vagyok, annyira nem látszik és viszonylag aktív életet élek. Mármint, betegség miatt jött rám ez a sok kiló. 30 percet minden nap sétálok egyébként is.

Edzőterembe is járok, milyen kardiógépet javasoltok?

2022. ápr. 25. 11:35
 1/5 anonim ***** válasza:
52%
Nagy túlsúllyal valami alacsony terhelésűt. Bicikli, úszás, elliptikus tréner, séta, low impact aerob, stb. Meg egy jó étrend. Aztán majd 10-15 kilóval könnyebben lehet keményíteni a dolgon. :)
2022. ápr. 25. 11:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A kalóriadeficit alapú étrend mellett (amid nyilván van, ha dietetikus kezelése alatt állsz) valóban a séta a legoptimálisabb mozgásforma túlsúlyosoknak. De az előző kommentelő által említett dolgok is abszolút megfelelőek.

Konditeremben pedig remélem ésszel viselkedsz. Csak mert ha nem, akkor kontraproduktív lesze túlsúlyosként minden ott töltött perced. Konditermi kardiógépek amúgy általában izületbarátak, szóval amelyiket komfortosan, fájalommentesen tudod használni, azt nyomhatod: ésszel, fokozatosan!

2022. ápr. 25. 13:29
 3/5 A kérdező kommentje:

Semmim sem fáj, simán végignyomom az 1 órás teljes testes edzést, vezetéssel. Jó, persze utána van izomláz 2 napig, de nem bánom.

Az edző is mondta hogy ne kezdjek pl elliptikussal, mert az ilyen meg olyan nehéz...Hát nem tudom... 4-5 km-es sétákat szoktam csinálni gond nélkül, és van otthon elliptikusom és mondjuk azon az alacsonyabb fokozat abszolút nem megterhelő.

2022. ápr. 26. 10:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Az aerob mozgásnak amúgy sem arról kell szólnia, hogy megterhelő legyen. (Abban a pulzustartományban igazából különösebb probléma nélkül kellene tudnod beszélni edzés közben.)

Zsírégetés szempontjából fontosabb, hogy hosszabb időtartamig (30-60 perc) folyamatosan fenntartsd azt a pulzust.

2022. ápr. 26. 11:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha rendszeresen van izomlázad, akkor az nem jó. Az izomláz nem fokmérője a fejlődésnek, hanem hátráltatója. Ne örülj annyira, ha két napig izomlázad van egy edzés után, mert annak előbb-utóbb csak a negatívumait fogod tapasztalni.

Elhiszem, hogy te nagyon kemény vagy, kitartó vagy, de a fokozatosságot célszerű tartani, továbbá a kezelőorvosodra is jó lenne, ha hallgatnál. Te se akarod, hogy aztán beüssön a gebasz, aztán a 4-5 kilométeres sétákból 1 kilométeresek legyenek sérülés vagy bármi egyéb miatt. Ne akard azonnak megváltani a világot, mert könnyen próul jársz.

2022. ápr. 26. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!