Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá magam az...

Hogy vegyem rá magam az életmódváltásra, ha utálok tornázni?

Figyelt kérdés

A kaját visszatudom fogni, de a testmozgás sose ment nekem..

Már iskolában is ellógtam a tesiket, most itt vagyok 44 évesen, fájó izületek, kezdődő diabétesz, magas koleszterin stb, mialatt egy szabályos fekvőt se tudok megcsinálni.. még a könnyítettből se igazán, de a legrosszabb, hogy ha próbálok is tornázni semmi örömet nem okoz, ép ellenkezőleg..

Most elkezdtem megint egy tervet, ami hétről hétre növelné majd a mozgásmennyiséget, amit magamnak írok elő, de már az ilyen napi 10 perces testmozgásokat is egyre jobban utálom..

Nem a csodát várom a válaszokban, hanem kiváncsi vagyok, hogy akik hasonlóan éreztek, hogyan motiválták magukat sikerrel?

2023. aug. 8. 09:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Ezen a bullshit "tornázáson" kívül miért nem keresel valami olyan sportágat vagy mozgásformát, amihez mondjuk hosszútávon kedves is lenne? Ma már még a kisebb településeken is minden utcában van egy tucat sportegyesület. Ha nincs humorod otthon random butaságok alapján tornázgatni, akkor ne tornázgass, hanem keress valami mást.
2023. aug. 8. 09:37
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Én 3 évig kínlódtam, úgy voltam vele, majd megkedvelem... Ez idő alatt lefogytam, 43 vagyok, de befejeztem mivel nem kedveltem meg. Azóta eltelt kb egy év, pár kilót visszahíztam, az edzések már meg sem látszódnak, de akkor sem vagyok 110 kiló, mint voltam. Pont normál testalkatú vagyok. Nem eszem sokat, de azt eszek, amit megkívánok. A 3 év viszont borzalmas volt, ezek az edzések napi szinten kikészítettek, nem is bánom, hogy abbahagytam. Öreg vagyok én már bohóckodni. Nem mindenkinek jön be ez a hülyeség. Max csináld azt, hogy addig cseszteted, amíg el nem éred a kívánt testsúlyt, azt felejtsd el.
2023. aug. 8. 10:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem is a torna maradt és utálom... Sajnos nincs lehetőségem semmi olyan sportágra, ami pénzbe kerül, mert elég szűkös büdzséből gazdálkodom.

Próbáltam a futást, de amikor hidegebb lett az idő, leálltam vele, mert kint rossz volt, edzőterembe futógépezni meg nem fért bele anyagilag.

Kondiparkot is próbáltam, de ami közel van hozzánk, nagyon magas emberekre lett kitalálva és nem kényelmes. :/

Tökéletesen értelek.

2023. aug. 8. 10:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Na latom kettes valaszolo ide is atjottel trollkodni a fogyokurak kategoriabol.
2023. aug. 8. 10:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Az elején próbálj meg nem arra gondolni, hogy milyen jó lenne az edzés helyett valami mást csinálni, hanem arra, hogy milyen negatív következményei lesznek annak, ha nem sportolsz. Az elején szerintem sokkal könnyebb ezzel motiválni magad, és az a napi 20-30 perc amit erre szánsz nem egy nagy ár azért, hogy utána sokkal jobban érezd magad mind fizikálisan, mind mentálisan. Egy idő után pedig mikor elkezded érezni, hogy fejlődsz vagy hogy jobban érzed magad nem is lesz szükséged külön motivációra.
2023. aug. 8. 10:32
 6/6 A kérdező kommentje:

Most eltökéltnek érzem magam, hogy lefogyjak és változtassak a mozgásszegény életmódomon..csak hát párszor már volt ilyen és sokáig nem tartott :). Mint írtam a diétával kevesebb gondom van, fogytam már le 10+ kilót (többször is). Most igyekszem, hogy utoljára legyen szükség rá.

Azzal is tisztában vagyok, hogy a jelenlegi életmódommalnem várna rám kellemes öregség, de legalább nem tartana sokáig..

Van otthon szobabringa, ministepper, próbálom majd a kanapén tespedést részben kiváltani azokra. Futni szeretnék, de olyan 50m megy mielőtt kiköpöm a tüdőm.. túrázni lenne jó, de az alföld ahol élek nem vonz annyira.

2023. aug. 8. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!