Milyen sporttal érhetném el, amit szeretnék?
17/L
Röviden és tömören, nem vagyok elégedett a testemmel. Nagyon-nagyon vékony vagyok (163/50-52), de semmi izom nincs rajtam, gyenge vagyok, gyakran fáradok, rosszul alszok, nehezen tudok koncentrálni, semmi energiám nincs. Egyáltalán nincs étvágyam, emiatt keveset és energiában (zsírok ugye, de szénhidrát, fehérje, vitaminok is) szegény ételeket eszek. A nehezet egyáltalán nem bírja a gyomrom, már egy sima pörkölt-tarhonya kombótól fáj a hasam, pedig régen bármit ehettem, nem volt bajom. Szeretnék elsősorban az egészségügyi állapotomon, másodsorban a kinézetemen változtatni. Erősebb, fittebb, szebb akarok lenni.
Milyen sportot ajánlanátok ehhez, főleg hogy most ennyire a padlón vagyok? Egy dolgot nem szeretek, futni, nekem az még zenével is túl egyhangú, emiatt nem bírom huzamosabb ideig csinálni. Most latin táncolok, de az csak 2x van egy héten. Olyan sportra gondoltam, ami tánccal, intenzív mozgással jár és naponta/másnaponta kell csinálni, illetve otthon is lehet. Szeretem a nőiesebb dolgokat, szóval nem edzőteremben súlyokat emelgetni (lehet hogy megszeretném, ezért nem kizárt, csak az aerobik stb jobban bejöttek eddig).
Nektek mi jött be a legjobban drasztikus életmódváltásnál? Sztorikat is szívesen hallgatok fiúktól, lányoktól egyaránt, kéne a motiváció😅
És ha ez számít a válaszokhoz: régen amiatt fogytam le, mert bullyingoltak, akkor majdnem anorexiás lettem (csak a szüleim időben észrevették és elkezdtek pszichológushoz járatni). Most szerintem még egészséges a súlyom, és próbálok változni, de még mindig fontos, hogy vékony legyek és csak úgy érzem jól magam. Szóval van még min dolgozni🤡🤌
Szia!
Ugyan azt mondtad szereted a nőiesebb dolgokat, gondoltam írok ide én is...
16 éves lány vagyok, 169 cm és 51kg. Judózom, már egy hosszabb ideje, ezért egyre izmosabb vagyok (de mégsem egy faltörő kos alkat), van, akinek nem tetszik a gyűrődés benne, de ajánlom, hogy próbáld ki. Erősít, állóképességet növel, és ad egy alap önvédelmi tudást is, ami sosem árt ( :)) és egy ilyen edzés után csodálnám, ha nem lennél éhes annyira, hogy megegyél egy egész malacot.
3-as véleményét osztom azon belül, hogy küzdősportok. A legjobbak. Az összes izmot edzik tetőtől talpig, kiváló sportok. A judo is kiváló, de ott van még a bjj is, ami szintén elképesztő szórakoztató és nincs benne ütés-rúgás, ezért nem kell attól tarts. De ha nem félsz azoktól, akkor bátran mehetsz boxra, thaiboxra, kickboxra is.
Az, amit az első kommentedbe írtál viszont hátráltathat. Ezt neked kell tudni, hogy hogy tudod az időd beosztani. A legtöbb küzdősport edzés este van, ha addig meg tudsz tanulni, akkor tényleg mindenképpen ajánlom őket. Bármelyik jó.
Ezeken kívül másik kiváló sport még az úszás. Az is minden izmot dolgoztat.
Remélem sikerül valamit találj, a legjobb dolog, amit tehetsz a testeddel az az, ha törődsz vele és mozogsz, edzel. 💪
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!