Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy lehet, hogy valaki több...

Hogy lehet, hogy valaki több mint 10 éve edz, és úgy néz ki mint aki fel van mentve testnevelésből?

Figyelt kérdés
Van 1-2 ismerősöm, aki több mint 10 éve edz, és sokan edzés nélkül jobban néznek ki. Egészséges felnőtt férfi, és fekvenyomásban is 60 kilóig sikerült pl eljutnia. Én is màr jó pàr éve edzem, és sokan jobban nèznek ki keveeebb edzéssel, de kb az 5 ből 4 évem a balfaszkodással telt el, és ki is hagytam hónapokat éveket. De hogy lehet az, hogy valaki több mint 10 év alatt sem jut sehova? a tápkiegeket persze veszi. Làtszólag keményen edz, bukásig. Gondolom a kajàja sincs kigrammozva, de ez hobby szinten teljesen felesleges is, és még így is sokkal többet kellett volna fejlődni. Ilyen emberek minek pazaroljàk egyàltalán az idejüket meg a pénzüket? Vagy ha szereti is csinálni, nem fordul meg a fejébe hogy valami k*rva szarul csinál?
2023. júl. 16. 17:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%

És ki mondta, hogy az edzés célja náluk pl a tömegnövelés?

Egyébként létezik ám a magyar nyelvben a hobbi szó.

2023. júl. 16. 18:22
 2/11 anonim ***** válasza:
90%

Ha valaki szarul edz, mellette meg szarul kajál, akkor járhat akárhány évig konditerembe, nem lesz se erős, se izmos. A konditermek tele vannak olyan emberekkel, akik 10 év odajárás után sem hallottak még az programozásról vagy a kalóriaszámolásról, de még a kemény edzésről sem. Tőlük hiába látsz néha egy-egy bukásig vitt sorozatot, hiszen ezek az emberek se az edzés, se a táplálkozás elméletéről nem tudnak semmit, plusz a konzisztencia fogalma is ismeretlen számukra. Ezek az emberek kvázi pótcselekvésként járnak konditerembe, ahol megrángatják a gépeket, dumálnak egy kicsit a többiekkel, átadnak egy csomó okosságot a letévedt középiskolásoknak, nyomulnak egy kicsit a recepciós csajokra, megisszák az öltözőben a fehérje turmixukat, aztán tökre elégedettek a 37-es karjukkal, meg a 60 kilós fekvenyomásukkal.

Ezért olyan vicces, amikor itt a különböző kérdések alatt valaki sztárolja magát a 80-90 kilós guggolásával, mert hogy a teremben alig lát magán kívül olyan embert, aki 70 kiló fölötti munkasúllyal le tudna guggolni. Ja, mert az előbb leírt embertípus adja a konditerem jelentős százalékát a krónikus kezdők/újrakezdők mellett. Hozzájuk viszonyítani a teljesítményedet nem éppen reprezentatív, úgyhogy te se hozzájuk mérd magad, kedves kérdező!

2023. júl. 16. 18:22
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

"Làtszólag keményen edz, bukásig"

Attól még, mert néha egy 10 kilós kézisúlyzóval bukásig viszel egy 20 ismétléses karhajlítás sorozatot, attól még nem leszel izmos, pláne ha egy évtized után még mindig ezen a szinten vagy.

"ki mondta, hogy az edzés célja náluk pl a tömegnövelés?"

Szerinted komolyan létezik olyan ember, aki egy komplett évtizede jár konditerembe, de nem célja se az izomnövelés, se az erősödés? Nyilván ezeknek az embereknek amúgy célja lenne az izomnövelés és az erősödés, csak nem tudnak se edzeni, se táplálkozni.

"létezik ám a magyar nyelvben a hobbi szó"

Mondjuk attól még, mert valaki hobbista (a konditerembe járók 99%-a nyilván az), attól még nem lenne baj, ha 10 év gyúrás után ragadna rád egy kis izom is a koszon kívül, vagy tévedek?

2023. júl. 16. 18:29
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

én azt veszem észre hogy a kérdező által le írt magatartás az főleg a 40-50 éves korosztályra igaz. a 20-30 éves korosztályból elég kevés ilyet lehet látni azért manapság szerintem. nekem apám ilyen [49 éves] hogy éretségi óta jár edző terembe aztán azóta nem megy fejjebb fekvenyomásba 60-70 kgnál pedig simán tudna. olyan erő van benne mint egy medvébe de ő beállt erre a súlyra valamiért aztán így nyomja mert ez szereti.

egyszer tavaly mondtam neki hogy csak poénból teszteljük már le a maxát. a 110 kgot úgy kinyomta fater hogy még maradt is benne legaláb 2 ismétlés. mondtam is neki hogy rakjunk rá még de nem akart én meg nyilván nem fogom erőltetni. azóta is ugyanúgy 60-70 kgal nyomkodik fekve. ez ilyen érdekes dolog. ő mondjuk tápkiegekre nem költ szerencsére 😆

2023. júl. 16. 18:58
 5/11 anonim ***** válasza:

Lehet csak azert jar edzeni, hogy jol erezze magat, fitt legyen.

Nem az volt a celja, hogy izmosabb legyen. Meg gondolom mellette szar az edzesterve es nem viszi be elegendo feherjet, tapanyagot

2023. júl. 16. 19:16
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem kötekedèsből írtam ki a kérdést amúgy, de aki konditerembe jàr nyílvàn az a legfőbb célja, hogy jobban nézzen ki, és utàna hogy fittebb legyen. Aki mást mond, az hazudik szerintem. Szerintem a kaja is olyan dolog, hogy nyílván sokat szàmít hogy mit eszik az ember, de egy csomó szegèny faluban, börtönben is elég jó fizikumot össze tudnak hozni, kb moslék kajàval. Aztàn ilyenkor jön az, hogy a börtönbe be tudnak csempészni koxot. A koxolásra meg jön a válasz, hogy szar kajàval semmit nem ér. Aki mi az igazsàg? Ér valamit a kox szar kajàval is, vagy még se olyan fontos a grammra kiszàmolt kaja?
2023. júl. 16. 19:38
 7/11 A kérdező kommentje:
Az meg rendben van hogy csak hobbyból csináljàk, ez a sràc is mindig azt mondja, hogy ő nem akar testépítő lenni, csak le jàr a haverokkal, mert ez egy jó program neki. Vagy létezik, hogy valakinek ennyire szar legyen a genetikàja, hogy képtelen izmot építeni?
2023. júl. 16. 19:40
 8/11 anonim ***** válasza:

"létezik, hogy valakinek ennyire szar legyen a genetikàja, hogy képtelen izmot építeni?"

Nyilván léteznek nagyon szar genetikák, de a genetikát idekeverni teljes vakvágány. Nincs olyan, hogy nekem azért 37-es a karom egy évtizednyi konditerembe járás után is, meg azért 60 kiló a maxom fekvenyomásban egy évtizednyi konditerembe járás után is, mert szar a genetikám. Ha neked egy évtizedni konditerembe járás után is 37-es a karod, és 60 kiló a fekvenyomás maxod, akkor semmit nem tudsz se az edzésről, se a kajálásról. Ennyi.

2023. júl. 16. 19:44
 9/11 anonim ***** válasza:

Egy évig jártam személyi edzőhöz, ezidő alatt egy nagyon vézna lányból lettem szép formás, 5 kg jött fel. Rászoktam a napi többszöri fehérjedús étkezésre (de nem vagyok túl szigorú, édesség meg ilyesmik is szoktak menni).

Ellenben van egy csajszi, aki előttem is az edzőhöz járt már, de most is ugyanolyan lapos, egy másik pasi meg egyre kövérebb. Rákérdeztem az étrendjükre, a lány alig eszik, a pasi meg betol vagy 1000 kalóriát már reggelire. Hát így szórhatják a pénzt edzőre, az életben nem fognak jobban kinézni.

2023. júl. 16. 20:52
 10/11 anonim ***** válasza:
A másik meg az, aki lehet odafigyel az étrendre is, de sosem emeli a súlyokat. Az is várhatja a csodát.
2023. júl. 16. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!