Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mivel motiváljátok magatokat...

Mivel motiváljátok magatokat arra, hogy sportoljatok?

Figyelt kérdés

Múlt hónapban találtam rá egy youtube videóra, ami nagyon felbíztatott - You CAN do pushups, my friend!. Szóval neki is fogtam a fekvőtámaszokat csinálni és egész szépen haladtam. Mármint írtó gyenge vagyok, így az instant fal után (annak mondjuk örülök, hogy az ment) kis időt eltöltöttem (kb 2-3 hét) a dőlt fekvőnél, konyhapult magasságában. Aztán bevezettem a srác által ajánlott programot is.

Kb 2 hét után úgy vagyok vele, hogy semmi kedvem nincs folytatni, mert vagy nem mennek vagy nagyon nem élvezem a mozgásformákat - mint pl a guggolás. Tényleg nem sok dolgot kell csinálnom, csak közben a fekvővel is szintet léptem, most olyan ülőmagasságban próbálom csinálni, viszont nem akar menni. Őszintén szólva a térdelős guggolás jobban megy, pedig elméletben az a nehezebb variáns.

Talán az egyik dolog, ami nagyon visszahúzott az az, hogy a heti 3 nap helyett most 6 nap van valami mozgás. Emellett meg levett az előzetes motivációmból az is, hogy a fekvővel nem érzem, hogy haladnék.

Gondolkodok rajta, hogy lehet kivezetnék ezt-azt a meglévő dolgokból, és mondjuk a maradék mellé, amit szeretek/elviselek, csak fokozatosan építeném be a többi mozgást is, esetleg egyesekre alternatívát keresek (pl dőlt fekvő helyett akkor térdelésest, vagy negatív + térdfekvőt). Nektek mi a véleményetek?

Tényleg szeretnék változtatni a testemen, de sajnos nincs vasakaratom. Volt már valaki hasonló helyzetben? :/

2022. dec. 7. 21:07
 1/10 A kérdező kommentje:

Még hozzátenném, hogy mostanában több újabb szokást is próbálok bevezetni, ami lehet szintén megerőlteti az akaraterőm.

Többek között, alapjáraton éjszakai bagoly létemre, megpróbálok inkább korán kelni.

2022. dec. 7. 21:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Tökeletes testü nőket állítok be hátterképnek, és motivál mert én is úgy szeretnék kinézni mint ők
2022. dec. 7. 21:20
 3/10 anonim ***** válasza:
64%

Ha már egy hónap edzegetés után, full kezdőként is motiváció kell ahhoz, hogy végezd az általad választott mozgásformát, akkor veszett ügy. Ott kéne kezdeni, hogy egyáltalán a calisthenics az a sportág-e, ami a te utad. ha igen, ezt választod, ebben szeretnél szinteket lépni, akkor kell egy normális edzésprogram, jól felépített progressziókkal, nem 10 perces YouTube videók alapján csinálni valamit, mert így persze, hogy hosszútávon nem jön a fejlődés. Mivel tudás hiányában vagy, ezért jól jönne neked egy edző, aki segít. Tudom ajánlani a sportágban Gödrösi Ádámot. Nála profibb magyarul beszélő street workout coachot nem ismerek.

Ha viszont nem a calisthenics a te utad, akkor meg kéne találni azt a sportágat, amiben örömöd leled, és amiben nem kell néhány hét után a nem létező motivációdat kutatni. Ha csak szimplán szeretnél egy egészséges fizikumot, akkor bármilyen sportág megfelelő, mellette pedig kell egy kiegyensúlyozott étrend, és már le is fektetted az életmódváltás alapjait.

2022. dec. 7. 21:20
 4/10 Metionin ***** válasza:
100%
Egyrészt belenézek a tükörbe és eszembe jut, hogy sport nélkül hogy néznék ki, másrészt mindig van valami új, amit meg akarok tanulni, valami amivel nem vagyok elégedett, amihez feszegetni kell a határaimat és engem az motivál.
2022. dec. 7. 21:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Engem az motivál, hogy sport nélkül 3-4 emelet megmászása után csak percekkel tudok megszólalni. Meg néha szeretek barátokkal sportolni, de mindig kidőlök idő előtt és nem élvezem.

A kinézet nem érdekel ilyen mélyen nomeg így néznék ki sport nélkül is.

Kell találnod vmi erős motivációt.

2022. dec. 8. 09:03
 6/10 A kérdező kommentje:

#2 Szerintem kicsit furán venné ki magát, ha én tökéletes testű férfiakat állítanék be háttérnek. Amúgy meg nálam ez sajnos pont nem motivációs forrás, hanem inkább simán csak irigylem - és hiába tudom, hogy azért ő se az egyik napról a másikra lett egy izomkolosszus, sajnos a logikus énem ilyenkor elveszti a "harcot".

#3 Én is gondolkodtam rajta, hogy vajon tényleg ez típusú sportág-e az, ami nekem lett kitalálva? Van pár másik dolog ami lehet szimpatikusabb lenne, csak nem kivitelezhető otthon. (pl. tenisz, úszás vagy biciklizés - ez utóbbinál mondjuk inkább csak a tél zavar be)

Amúgy nem értem, hogy miért pontoztak le?

#4 Amit írsz, az számomra is ismerős (mármint a valami újat megtanulni, határokat feszegetni dologra gondolok), de sajnos nem a fizikai munkával / edzéssel kapcsolatban, hanem sokkal inkább tanulás vagy szellemi munka tenkintetében.

#5 Igaz, ha nem egyedül csinálsz valamit, akkor tudjátok motiválni egymást. Engem a kinézet valamennyire azért érdekel, bár nem túlsúlyos vagyok, hanem pont ellenkezőleg. :/

Amúgy csak gondolkodok, de vajon a biciklizés kiválthatja a guggolást vagy a futást? (bár lehet már azt is hibásan képzelem el, hogy a futás és a guggolás kiválthatják egymást, mert hiába hasonló izomcsoportok mozgásáról beszélünk, de mégiscsak más mozgásformák)

2022. dec. 8. 09:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

5-ös voltam.

Nő vagyok. Kinézet 70%-a genetika, 30%-a étkezés, szerintem. De amíg nem vagyok túl vékony, túl vastag, addig nem izgat. A tartásomat javítom gyógytornásszal.

Én megőrülnék, ha mindig másokkal kellene edzenem, a túl szigorú időbeosztás stb

Meg szeretek sgyedül lenni.

2022. dec. 8. 12:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Huu tenyleg nagyon rossz eroben vagy :/ miert nem mesz konditerembe? Ott sokkal jobban lehet fejlodni, sok felekeppen tudsz edzeni mindenre is.
2022. dec. 8. 12:26
 9/10 A kérdező kommentje:

#7 Na igen, az egyedüllét nekem is nagyon fontos. :)

#8 Nem merek elmenni, többek között mert mások előtt bénáznék mindennel is. Valamiért pont kigyúrt emberek között még inkább bénának érezném magam. 😅

2022. dec. 8. 12:50
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Vigyel magaddal vkit vagy van ott sok edzo aki segit 😀 Am megsugom a kondiba jarok nagy %a benazik es nem nez ki jol plusz magukkal foglalkoznak. Az a nehany ember aki meg ki van gyurva is 0rol kezdte anno..
2022. dec. 8. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!