Hogyan motiváljam magam a sportra?
26 éves vagyok, de annyira lusta, és egyszerűen gyűlölök tornazni. Minden nap megpróbálkozom, kb 20 percet tornázok és feladom. Semmi motivációm nincs... Próbálok helyesen táplálkozni, ami annyit jelent hogy nem eszem fehér lisztet, meg édességet sem, vagy csak nagyon ritkán. Viszont a combjaim már akkorák, hogy undoritó! es meg ez sem motival!
167 cm vagyok és 67 kilo. kérlek adjatok tippeket, hogy titeket mi motivalt. Sokszor álltam már neki a tornának de egyszer sem volt eredménye, mert egyszeruen utálom!
Nekem a legnagyobb motiváció:
http://www.youtube.com/watch?v=AdBoybKnzZw
Meg általában arra gondolok, hogy jobb akarok lenni másoknál, olyan akarok lenni, akinél mások jobbak akarnak lenni. Nem akarom szégyellni magam a strandon. Feszíteni akarok mint a facsipesz, hogy amikor a nőmmel meg a haverommal vonulunk a Palán a streetworkout park felé, akkor mások megnézzenek, hogy na ez már nem szvr. És ne azért nézzenek, mert undorítóan nézek ki, mint a 2000res évek elején az apukák, mint gyerekkoromban :D. Hogy egy legenda legyek. De amúgy g. messze vagyok ezektől, nehogy azt hidd, hogy azért mondom mert én már vagyok valaki, csak jó lenne. És igazából ezekmiatt olyan szintű bűntudatot és motiváltságot érzek, hogy muszáj edzenem. Bárhol bármikor. Meg diétáznom.
És egészséges akarok lenni, jobban érezni magam. Tudom hogyamikor dohányzom vagy betépek vagy iszom, akkor a testem nem hálálja meg igazán. Ráadásul voltam már elég jó formában és nagyon erősen küzdök érte bár már nehezebb. Jelenleg én is 169cm és 67 kg vagyok :'D Sajnos nem színtiszta izomban, kb 21%-os testzsírral.
Valmint az is motivál, hogy bármelyik exem féltékeny legyen, ha rám néz. Hogy sajnálja, hogy vége :D Jobb legyek az ő palijaiknál. Meg néha azzal motiválom magam utolsó nyomásoknál, hogy "Ha nem megy ki 20szor akkor veszítek és a barátnőm azé a srácé lesz, akivel fejben versenyzek és kimegy neki 20x". Elég hülyeségnek hangzik, de általában korlátokat török át vele, futásban is akár vagy egy sima függeszkedés tartásban. Vagy simán a hatereimre gondolok, hogy a becsületem megtartsam azzal, hogy igenis kimegy ez vagy az.
Ahogy ezeket most írom...it ülök egyirodában de esküszöm elkezdek nyomni valamit :D
Zyzz azért is hatalmas motiváció, mert tudom, hogy 16 éves kora körül egy vézna gyerek volt, mint én, akit csúfoltak és ezért kezdett el edzeni. 21 évesen meghalt a sokszteroidtól és kokaintól, de volt olyan időszaka, amikor nem cuccozott (annyit még), és igazából eléggé tökéletes élet nekem. 23 vagyok, de esküszöm sokkal jobb neki, aki 18 éves korától csak edzett és bulizott, azt csinálta amit élvezett, majd a csúcson elhunyt. Ezt nem sokan mondhatják el magukról, hogyegész életükben jól érezték magukat, azt csinálták amit akartak. Én full natural vagyok, nem érezném eredménynek cuccal elérni bármit, de a története motivál.
Sok féle dolog motiválhat valakit, engem főleg a negatív dolgok szoktak. Eddig bármit amit mondtak, hogy nem tudom megcsinálni vagy sosem leszek az, azt elértem és bemutattam a hatereknek, szóval én pl ebből merítek erőt.
Heti 3-4x járok edzeni, sérülések miatt sajnos az utóbbi két hónapban kb heti 1 edzésre volt időm/erőm..nagyon depressziós is vagyok. De van olyan hónap, hogy heti 6x is leedzek ha bele lendülök, nehéz is leállni. Nekem az edzés egyfajta kikapcsolódás is és feszültséglevezetés. És ott helyben még az is motviál, mikor látom magamon a változást.
Arnold meg pl úgy motiválta magát, amit szintén fel szoktam használni, hogy azt nézte a tükörben, hogy még mit kéne fejlődnie. Pl feszít így-úgy, te ennyit látsz, ő meg azt nézi, hogy a vádlija még nem az igazi és akkor motiválja magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!