Elkezdtem küzdősportolni, de a nagyok között vagyok. Hogy motiváljam magam?
Mindig is ki akartam próbálni egy küzdősportot, de csak most, 22 évesen adtam rá ténylegesen a fejem.
A gond az, hogy nincs kezdő csoport, hanem a teljesen sport-szűz embert egy rakás profi harcos közé dobják, mondván onnan lehet a legjobban megtanulni a technikákat.
A bemelegítésnek nevezett vérizzadást még csak-csak végigcsinálom, azzal nincs problémám, de mikor párokat kell alkotni, akkor mindenki kerül engem. Mikor az edző hozzám rendel egy tapasztalt küzdősportost, látszik rajta, hogy tele van velem a töke is. Türelmetlen, húzza a száját, nagyon demotivál. És én is nagyon béna vagyok még, nem ismerek alapfogásokat, nem tudom a helyes beállást, semmit. Minden edzéskor csak a padlót nyalom és kék-lilára püfölnek.
Nem akarom abbahagyni, mert igenis érdekel a sport és tetszik, és imádom nézni, amikor két tapasztalt pár edz egymással, és én is meg akarom tanulni!!
De hogyan lehet ilyen körülmények között?
Borzasztó a koordinációm is, zavaromban gyakran összekeverem a bal- és jobb oldalam, ami miatt nevetségessé válok néha.
Kezdőcsoportos edzés nem létezik, mert ilyen sportág csak 50 km-rel arrébb van a lakhelyemtől, és annál sem garancia, hogy nem ugyanezzel a tanulási elvvel oktatnak.
Köszönöm, hogy végigolvastad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!