Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan lehet fekvőtámasznál...

Hogyan lehet fekvőtámasznál "nehezíteni" a gyakorlatot?

Figyelt kérdés

Persze vannak különböző típusok, meg meg lehet próbálni áttérni egykezesre,, de most arra vagyok kíváncsi, hogy az ismétlések növelése mellett hogyan lehet hatékonyabbá tenni adott gyakorlatot.

Ugye elméleti megoldás lenne valahogy súlyokat aggatni magunkra, de konkrét ötletekre vagyok kíváncsi.

2022. nov. 24. 22:42
 1/4 anonim ***** válasza:
81%
Magasabbra teszed a lábad és a lendületet kizárod. Felfelé gyorsabban jösz, lefelé lassan.
2022. nov. 24. 22:51
 2/4 anonim ***** válasza:
36%
A fekvőtámaszban úgy érhető el progresszió, ha egy hátizsákban végzed, amiben súlytárcsák vannak. Végtelen progresszió érhető el ebben a formában fekvőtámaszban is. Persze lehet csinálni az "utcai edzéses" baromságokat is, mint például rakd fel a lábadat egy székre, és úgy fekvőzz, de ilyenektől nem leszel se izmos, se erős.
2022. nov. 24. 22:58
 3/4 anonim ***** válasza:
61%

Gyerekkoromban kenuztam. A kondi teremben lehetett húzódszkodni, felülni, fekvőtámaszozni és felve nyomni. Emellett természtesen eveztünk, úsztunk és nagyon sokat futottunk. Világveresnyeken dobogós társaim voltak, tehát ennyivel is tudtak olyan izmoz építeni, amivel dobogóra tudtak álltak világbajnokságon, olimpián.

A kajakosokra, kenusokra sosem mondták, hogy nincsenek izmaik.

A diéta szót nem is ismertük.

Nyilván lehet ma már ezt sokkal tudományosabban és hatékonyabban művelni, de ha rendszeresen és keményen edzel, akkor annak mindig lesz eredménye.

2022. nov. 25. 03:41
 4/4 anonim ***** válasza:
87%
Amit eddig írtak + mozgástartomány növelése kerettel. Szűkebb fekvő tricepsz hangsúlyosabb, ami egy kisebb/gyengébb izom mint a mell.
2022. nov. 25. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!