Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a jó az edzésben, sportolás...

Mi a jó az edzésben, sportolásban? Miért jó direkt szenvedtetni és leizzasztani magunkat?

Figyelt kérdés
Miért szerettek sportolni? Elképzelni nem tudom, hogy direktbe leizzasszam magam vagy fájdalmat okozzak… Mi az amit élveztek benne? Naponta futok, de az nem sport miatt, nem kell számolgatnom, hogy miből hány darab meg hogyan tartom mimet, csak ideglevezetés. De egy aerobik vagy konditerem hogyan tud jó lenni? Csak a szenvedést látom az edző tagok arcán. Akkor miért?

2022. júl. 3. 10:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Ezen az alapon miért dolgozol? Miért kelsz fel korán minden reggel és miért szenvedsz a munkahelyeden napi 8-12 órát? Ehetnél kenyeret vízzel és aludhatnál az utcán. Nem kell edzeni sem és élhetsz úgy mint egy izomtalan, erőtlen girnyó vagy egy elhízott hájpacni. Persze akinek jó a genetikája az nem néz ki rosszul edzés nélkül. Akinek gazdagok a szülei annak meg nem kell dolgoznia.
2022. júl. 3. 10:08
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
Akkor érzem jól magam, ha a határaimon vagyok, azaz edzek ezerrel, mint állat. 💪🥊
2022. júl. 3. 10:28
 3/11 A kérdező kommentje:
A munka más, ha nem akarom, hogy kikössék az áramot/vizet. Pont ezért gondolkoztam. Ott is kínozzák magukat az emberek (már, aki nem szereti a munkáját) és utánna is? Szoktam futni, de nem sport miatt, szoktam túrázni, de a látvány és helyszín miatt. Csak szeretnék megismerni egy olyan nézőpontot is, hogy a fent említett másik oldal miért lehet jó, hol a hiba az én felfogásomban? Akik kondiba járnak mind annyit mond, h “hát, h jól nézzek ki”…. A jó külső ennyit ér?
2022. júl. 3. 10:52
 4/11 anonim ***** válasza:
79%

És neked a random kondisok lefedik a sportolók 100 százalékát? A legtöbb kondis csak jól akar kinézni a strandon, meg szeretne kerek bicepszet, úgyhogy lejár pár hónapig gépeket rángatni és felülésezgetni, aztán amikor megunja, hogy még mindig nem lett belőle Dwayne Johnson, akkor abbahagyja. Ezek az emberek nem sportolók, úgyhogy ne a hobbigyúrósokon akarj reprezentatív vizsgálatot végezni ilyen téren.

Akinek a sport csak felesleges izzadás és szenvedés, annak tényleg nem való.

2022. júl. 3. 17:39
 5/11 anonim ***** válasza:
35%

4

Neked mi a sport?

2022. júl. 3. 20:10
 6/11 A kérdező kommentje:
#4: teljesen egyetértek ezzel, de pont ez a kérdés. Akiknek ez életforma, nekik mitől és miért az? Mi teszi őket ebben komforzossá?
2022. júl. 4. 07:41
 7/11 anonim ***** válasza:
74%
Mert például fejleszti az izmokat, erősíti a szívet, az adrenalin termelés fokozódik, ami jókedvre derít, stb.
2022. júl. 4. 14:12
 8/11 anonim ***** válasza:
59%
Mert nem akarok egy elhízott gyenge szar lenni, mint például te.
2022. júl. 4. 14:14
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Te futni szeretsz, mert jól esik, én meg edzeni (más jelleggel), mert jól esik. Kinek ez, kinek az :). Én a futást utálom (ennek ellenére ritkán, de elmegyek, hogy meglegyen az érzés, hogy igen, ezaz, megcsináltam stb.). És persze, van, hogy meg akarok halni egy edzés közben, de a végén megéri. A szervezet "boldogsághormont" termel, ami edzés után mindenképp, de akár már közben is érezteti a hatását. És a mindennapokban is visszaköszön, hogy nem vagyok gyenge, ergó jól érzem magam a bőrömben.
2022. júl. 4. 15:26
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Az endorfin termelés is fokozódik, ez a boldogsághormon.
2022. júl. 5. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!