Mennyire normális ez a mértékű tricepsz/bicepsz növekedés? :O
Kb. 2 éve kezdtem el edzeni, az elmúlt kb.háromnegyed évben pedig még többet és intenzívebben. Már tavaly tavasszal észrevettem, hogy az egyik kedvenc kis tavaszi velúr dzsekim iszonyúan feszül a felkaromon, a karomat behajlítva pedig kb.attól féltem, hogy széthasad. Akkor még nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, bár rácsodálkoztam és furcsa volt.
Most viszont hogy lassan jön újra a tavasz (remélem), és elkezdtem elővenni a tavaszi ruháimat, néhányat fel is próbáltam, legnagyobb döbbenetemre több blúzomnak nem jó már rám az ujja, olyan blúzok, amiket tavaly kora ősszel még hordtam. Van amiben már be sem tudom hajlítani a karom.
Nagyon szeretek felsőtestre edzeni, jobban mint alsóra, de nem viszem túlzásba, egyik héten heti 1, másik héten heti 2 nap, ami konkrétan tricepsz/bicepsz/hát/vállra van. Ugye mindig mindenhol azt hallottam és olvastam én is, hogy nőként úgysem lehet normál edzés mellett akkora mértékű izmosodást elérni felsőtestben, amekkora már túlzás lenne, úgyhogy mehet nyugodtan. De most egy kicsit azért megijedtem, persze valamennyire egyben "imponál" is az eredmény, de azért ezt nem szerettem volna elérni, azt meg főleg nem, hogy tök szép tavaszi blúzaim feszüljenek a bicepszemen.
Amúgy normál állásban nem feltűnő egyáltalán, ha csak kicsit befeszítem a karom, akkor már igen, ha pedig rendesen befeszítem, akkor tényleg látszik, hogy kimondottan nagy bicepszem és tricepszem lett, és a vallaim is erősebbek, nagyobbak lettek.
Ez szerintetek most betudható ilyen kezdők "szerencséjének", hogy mivel előtte teljesen edzetlen voltam, most hirtelen ahogy terhelés éri az izmokat, gyorsan nőnek? Számíthatok arra, hogy hamarosan alábbhagy a növekedés? Nem a növekedés miatt edzek, és nagyon sajnálnám, ha emiatt abba kellene hagynom, mert tényleg a felsőtest edzéseket élvezem a legjobban, de most azért kicsit megijedtem.
Visszaolvasva ott tényleg félreérthetően fogalmaztam, szóval nincs egy kimondott tudományos forrás, ahonnan tájékozódom. Így értettem, mert korábban erre voltál kíváncsi.
Az általad linkelt szenny oldalak még bulvárhírek közlésére sem alkalmasak, de gratulálok a színvonalhoz.
De igen, sok. Ha szerinted kevés az ellentmondás, akkor annyira azért mégsem vagy otthon a témában, tájékozódj kicsit, ha már ennyire erőlteted.
Köszönöm, én legalább elismerem a gyengeségeimet. Javaslom neked is, hidd el, jót tenne és soha nem késő elkezdeni.
Na további szép estét, kösz hogy koptattad a kedvemért a billentyűzetet.
"De igen, sok. Ha szerinted kevés az ellentmondás, akkor annyira azért mégsem vagy otthon a témában, tájékozódj kicsit." Nem sok. Az nem ellentmondás, hogy valamit megállapít egy tanulmány/metaanalízis, a szomszédod pedig nem ért vele egyet. De köszi a tanácsot, majd tájékozódok sokat. Kutatóként úgyis ez a dolgom.
"Na további szép estét!" Viszont kívánom! Óvatosan a blúzokkal, Hulk! Ne gyúrj annyit, mert egyszer majd nem férsz fel a villamosra!
Szerintem teljesen normális, hogy két év edzés után ezt tapasztalod.
Intenzív súlyzós edzéssel és jó táplálkozással nőnek az izmok.
Hogy csak eddig nőttek e, az attól is függhet, hogyan edzel tovabb és hogyan táplálkozol. Izomnövelő vagy erősítő, illetve szinten tartó edzést végzel e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!