Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyire normális ez a mértékű...

Mennyire normális ez a mértékű tricepsz/bicepsz növekedés? :O

Figyelt kérdés

Kb. 2 éve kezdtem el edzeni, az elmúlt kb.háromnegyed évben pedig még többet és intenzívebben. Már tavaly tavasszal észrevettem, hogy az egyik kedvenc kis tavaszi velúr dzsekim iszonyúan feszül a felkaromon, a karomat behajlítva pedig kb.attól féltem, hogy széthasad. Akkor még nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, bár rácsodálkoztam és furcsa volt.

Most viszont hogy lassan jön újra a tavasz (remélem), és elkezdtem elővenni a tavaszi ruháimat, néhányat fel is próbáltam, legnagyobb döbbenetemre több blúzomnak nem jó már rám az ujja, olyan blúzok, amiket tavaly kora ősszel még hordtam. Van amiben már be sem tudom hajlítani a karom.

Nagyon szeretek felsőtestre edzeni, jobban mint alsóra, de nem viszem túlzásba, egyik héten heti 1, másik héten heti 2 nap, ami konkrétan tricepsz/bicepsz/hát/vállra van. Ugye mindig mindenhol azt hallottam és olvastam én is, hogy nőként úgysem lehet normál edzés mellett akkora mértékű izmosodást elérni felsőtestben, amekkora már túlzás lenne, úgyhogy mehet nyugodtan. De most egy kicsit azért megijedtem, persze valamennyire egyben "imponál" is az eredmény, de azért ezt nem szerettem volna elérni, azt meg főleg nem, hogy tök szép tavaszi blúzaim feszüljenek a bicepszemen.

Amúgy normál állásban nem feltűnő egyáltalán, ha csak kicsit befeszítem a karom, akkor már igen, ha pedig rendesen befeszítem, akkor tényleg látszik, hogy kimondottan nagy bicepszem és tricepszem lett, és a vallaim is erősebbek, nagyobbak lettek.

Ez szerintetek most betudható ilyen kezdők "szerencséjének", hogy mivel előtte teljesen edzetlen voltam, most hirtelen ahogy terhelés éri az izmokat, gyorsan nőnek? Számíthatok arra, hogy hamarosan alábbhagy a növekedés? Nem a növekedés miatt edzek, és nagyon sajnálnám, ha emiatt abba kellene hagynom, mert tényleg a felsőtest edzéseket élvezem a legjobban, de most azért kicsit megijedtem.

2022. márc. 6. 13:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
83%
Ajtón azért beférsz még?
2022. márc. 6. 13:27
 2/25 anonim ***** válasza:
79%
Natúron szerintem nincs olyan, hogy abnormális növekedés, örülj neki inkább. Én tavaly augusztusban kezdtem el edzeni, van olyan cuccom amit kinőttem vagy kezd kényelmetlen lenni illetve ami régen laza volt most kezd feszülni. Az hogy mikor lassul be nálad a növekedés rengeteg mindenen múlik, nyilván van egy korlát, főleg nőként.
2022. márc. 6. 13:29
 3/25 A kérdező kommentje:

Ja és még valami eszembe jutott, ami nem tudom, hogy összefügghet-e a nagy mértékű növekedés okával. Korábban már írtam ki erről is egy kérdést, arról van szó, hogy amióta edzek, elkezdtem olyan helyeken is szőrösödni, ahol azelőtt egyáltalán nem, pl. a hasamon és a hátamon...nem durván, de bőven zavaróan. Létezne, hogy valamilyen férfi hormon túltengésem legyen, ami edzés hatására erőteljesebben kijön?

Más területeken a legkevésbé sem vagyok férfias, egyáltalán nem.

2022. márc. 6. 13:29
 4/25 anonim ***** válasza:
61%

Dana megy?

Vagy kreatin?

Biztos zsíros vagy mint egy nagyobb mangalica.

2022. márc. 6. 13:30
 5/25 A kérdező kommentje:
Nem szedek semmit, és zsíros sem vagyok egyáltalán. De jogos a felvetés, ezt még le kellett volna írnom, hisz a legkézenfekvőbb magyarázat tényleg az lenne, hogy hízás...de erről nincs szó egyáltalán. Még az lenne a könnyebbik eset, mert az egy ésszerű magyarázat lenne és az ellen még lehetne mit tenni.
2022. márc. 6. 13:34
 6/25 anonim ***** válasza:
60%

Ne félj, lassan megáll ez az elképesztő izomnövekedés. Biztos nem azért feszül a karocskádon a blúzod, mert tipikus női feszülős szarokat hordasz, dehogy, a lehengerlő izomtömeg miatt.

Ha pedig nem áll le, akkor sincs semmi gond. Hulknak is volt egy lánya. Öltözhetsz annak farsangkor vagy mondoconon. Lehet, hogy elég lesz csak lekenni téged zöldre.

2022. márc. 6. 15:06
 7/25 anonim ***** válasza:
54%
Megnőtt a tesztoszteron termelésed. Ez együtt jár az edzéssel.
2022. márc. 6. 15:33
 8/25 A kérdező kommentje:

Na, tényleg érdemes itt kérdést feltenni, ennyi bunkó válaszolót, egyedül a 2.hozzászólónak köszönöm a válaszát.

Nem, a blúzok ujjának pont hogy nem kellene feszülnie, és amúgy sem szeretem a feszülős felsőrészeket. Ha alapból "feszülős szarok" lennének, eddig is feszültek volna, mondjuk tavaly ilyenkor.

2022. márc. 6. 15:34
 9/25 anonim ***** válasza:
57%

De most pontosan mit szeretnél? Hogy erőemelő élsportolóként, 15 évnyi versenyzői tapasztalattal a hátam mögött azt mondjam neked, hogy "azta, hű a mindenségét, két év alatt nőként naturál hobbi szinten akkora izomtömeget szedtél fel, ami irreálisan hatalmas, és reménykedj, hogy ez a fejlődés egyszer megáll, mert ha nem, akkor véletlenül megnyered a Mr Olympiát"? Vagy mit vársz?

Ha edzel egy izmot, jó a stimulus, jó a regeneráció, jó a táplálkozás, akkor az nőni fog. Ne aggódj, nem leszel hatalmas, még véletlenül se. Kíváncsi lennék azokra a lenyűgözően növekedő karocskákra. Gondolom, milyen óriásiak.

2022. márc. 6. 15:40
 10/25 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de ki beszélt itt "irreálisan hatalmas" és "lenyűgözően növekedő karocskák"-ról? Azért ennyire kisarkítani sem kell. Akkor mondom úgy, ha úgy jobban tetszik, hogy nem arányos. Nincs arányban a testem többi részén való fejlődéssel. Kinőttem egy kabátomat és néhány blúzomat, és ki tudja még mi mindent, amik derékban, mellben stb.továbbra is jók rám, a karomon pedig már feszülnek. Nekem ez nem olyan vicces, és bár 15 éves versenyzői múlttal azért tudhatnad, hogy mindenki más ütemben és minőségben fejlődik, arra azért hasznosak voltak a válaszok, hogy megerősítsenek abban, hogy ez tényleg nem teljesen normális. De a hogyan tovább-ról inkább már kérdezni sem merek, teljesen elmegy a kedvem ettől a bunkóságtól.
2022. márc. 6. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!