Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tömegelés vs. fogyás?

Tömegelés vs. fogyás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb. Másfél éve sikerült 12 kg-tőle megszabadulnom, azóta tartom a súlyom. Ezzel párhuzamosan viszont kissé plöttyedt lettem, így már hónapok óta heti egy sulyzos edzesem is van a két kardio mellett.

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy heti egy sulyzos edzessel nem megyek semmire, viszont teljesen megszállottja lettem a kardionak olyan szempontból, hogy rettegek attól, hogy újra visszahizok, így nem találom az arany középutat.

Másfél éve, amikor el kezdtem fogyni kalória deficites dietat követtem, ezt kb 3-4 hónapig követtem, azóta nincs diéta, barmit megeszek, csupán ésszel és mértékkel, mellette ott a heti 3 sport és tartom a súlyom.

Tanácsra lenne szuksegem. Szoval a célom az lenne, hogy egy kicsit izmosodjak, formasodjak, fogyas különösen már nem célom, max -1-2 kg, de azzal gyakorlatilag nem foglalkozom már. A felelmem, amit leirtam, hogy ha visszaveszek a kardiobol, újra hizashoz vezet. Ezeket természetesen úgy irtam, hogy nem vagyok tisztában, hogy is működik ez az egész és azért fordultam hozzatok, hátha tudtok segíteni.

Köszönöm!

27/N

2022. jan. 16. 16:52
 1/6 anonim ***** válasza:
6%

Heti 3*5 perc intenzív hullahopp karika.

Utána flabelos és hipoxytrainer.

Ha még van fölös energiád, rubint réka és béres alexandra videókra is lehet popsit edzeni, hogy nyárra egy kis forma legyen.

2022. jan. 16. 17:18
 2/6 anonim ***** válasza:
40%

totál nem igaz hogy csak kardióval lehet fogyni

egy rendesen összerakott súlyzós edzés több kalóriát is éget mint a kardió (+ kapsz állóképességet és izmot)

én eddig 28 kilót adtam le és folyamatosan (betegségeket kvéve) heti 2 súlyzós edzésem volt és van is jelenleg. lábnpokon érzem is hogy a pulzus végig pörög jobban le is fáraszt összességében mint a kardió kar-mell-váll napokon nem érzem de akkor is mikor hazaérek, akkor a testem tudatja hogy lemerült, csomó energiát elhasznált. nekem súlyzós edzés 400, kardió 250-300 kalóriát éget óránként (másnak nyilván több, de én egy nagyon alacosny nő vagyok)

szóval a saját példámmal is meg tudlak nyugtatni olyan menberként aki szintén retteg hogy visszahízik hogy tudatos kajáással és súlyzós edzéssel nagyon jól ehet tartósan, biztonságosan és formásan fogyni

én a helyedben egy vagy két kardiót súlyzósra cserélnék

biológiáját nagyon leegyszerűsítve a kardió akkor és ott éget kalóriát, míg a súlyzós utána is, mert van maga az edzés amíg éget plusz utána jópár óráig az izmok regenerálására is rengeteg energiát kell fordítani

2022. jan. 16. 17:27
 3/6 anonim ***** válasza:
41%

Te nem tanácsra szorulsz, kedves kérdező. Neked meg kell tanulnod az edzés, a táplálkozás és a regeneráció alapjait. Ezt pedig ingyen senki nem fogja neked megtanítani. Ehhez kevés egy komment vagy pár privát üzenet. Ez egy folyamat, egy eljárás, amihez tartozik egy szakember is.

Bocsánat, ha ezzel most újat mondtam számodra, vagy esetleg kiakasztottalak, de az gondolom nem akaszt ki, ha elromlik a mosógéped és ezért felkeresel egy szerelőt, aki megjavítja neked azt és ezért cserébe pénzt kér.

2022. jan. 16. 17:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem fogsz elhízni, csak számolni kell a kalóriát is ki kell tapasztalni, hogy mekkora plusznál indul meg az izmosodás.
2022. jan. 16. 18:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a valaszokat!
2022. jan. 16. 20:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Formásodásra súlyzós edzésnél nincs effektívebb módszer.

Ráadásul nagyon sok kalóriát éget.

2022. jan. 16. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!