Bokasüllyedéssel milyen mozgásforma ajánlott?
Figyelt kérdés
Futni próbáltam rendszeresen, ami mostanában kocogásra szorult vissza. Régebben volt fájós a problémásabb lábam (inkább boka tájékon). Lapos utcai cipőkbe járok, szeretek sétálni és bare foot futócipőt használok szinte egész évben tereptől függetlenül. Kicsit aggódok amiatt, hogy később valami deformációm lesz háti vagy csípő tájékon, a boka izületi kopásról nem is beszélve. Kikapcsolódásként és súly kontrollnak milyen sport ajánlott ez esetben? Futás mellé (vagy mellőzzem is?) több torna, pilates, úszás, tekerés, esetleg falmászás?2021. dec. 8. 16:39
2/2 A kérdező kommentje:
Oké majd járok ortopédusról -ra,mert a kímélésen és talpbetéten kívül nem javasolt mást. Akkor inkábbb gyógytornásszal, biztos helyes és rendszeres mozgással lehet korrekciózni és támogatni. A gyógytorna nekem kevés, de fontos, mert nem vagyok sánta de néha úgy érzem, hogy bénán mozgok.
2021. dec. 8. 18:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!