Vannak más mozgásformák, amivel fel lehet készülni a futásra?
Szóval én most kezdenék futni, de nincs benne sikerélményem. Nagyon megterhelő számomra.
Tehát pl úszás vagy kerékpározás az nagyon jó, mert érzem a haladást rögtön. Jól esik a bemelegítés is, könnyű tartani a pulzusszámot.
Futást viszont konkrétan sérülésveszélyesnek ítélem. Van valami helyettesítő, ahol érezhetem a haladást és könnyű, monoton? Tehát pl egy elliptikus tréner, vagy valamilyen gép? Bicaj segíthet esetleg? Szóval olyan, ami megedzi a szükséges izmokat, hogy később kisebb sérüléskockázattal vághassak bele a futásba?
Illetve futásban meddig jussak el végül, hogy legyen értelme elkezdeni komolyabb fizetős edzésekre menni, ahol kiigazítják a technikámat?
Az elsővel egyet kell értenem.
Amíg anno versenyszinten úsztam, futásból is nyertem sorra az érmeket, annak ellenére, hogy külön nem futottam, csak tesiórán.
Ha úszni szeretsz, azt nyomhatod ezerrel! 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!