Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Pilatesről a vélemények? Van...

Pilatesről a vélemények? Van valami értelme, vagy megint csak egy semmit mondó marhaság?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 27. 19:46
 1/4 anonim ***** válasza:
80%

A pilates a jógához hasonlóan egy kitűnő mozgásforma, egyáltalán nem marhaság. Akkor marhaság, amikor emberek (főleg lányok) azért kezdik el csinálni, mert attól majd jó izmosak lesznek, szép formásak és kerekek. Hát nem lesznek, vagyis hát nem olyan értelemben, mintha mondjuk konditerembe járnának, hiszen a pilatesnek teljesen más célja van, teljesen más izmokat dolgoztat meg, mint a testépítés. A pilates sokkal inkább a mélyizmokra, az izületeket körülvevő izmokra, a stabilizáló izmokra fókuszál. Fejleszti a hajlékonyságot, a mobilizációt. Segít elkerülni a reumatológiai problémákat. Javítja a tartást. Visszaállítja a beszűkült mozgástartományt.

Én street workout mellett csinálom. Hétfőtől szerdáig street workout parkban nyomom, csütörtökön elmegyek futni, péntekenként pedig pilates vagy jóga napot tartok, hogy a héten megdolgoztatott testem mobilizációja helyre álljon.

2021. ápr. 27. 22:14
 2/4 anonim ***** válasza:
63%
Én másfél éve a pilatessel szerettem me gújra a mozgást. Nagyon le voltak épülve az izmaim, és olyan általános erőt szereztem vele, hogy utána már nem okozott problémát további hiit/kardió/súlyzós edzéseket csinálni. Már nem úgy értve, hogy ezzel megizmosodtam, mert szinte csak formásodtam kicsit, illetve a tartásom sokkal jobb lett, de a mély izom megdolgoztató hatása nagyon sokat segített, hogy jobb kondiban legyek. Ahogy írtam, én már durvább edzéseket is csinálok, de a pilates megmaradt mellette, engem meg is nyugtat egyébként, egy stresszesebb nap után, kikapcsolok, szinte meditálok. Nekem erre a jóga nem vált be, túl lassúnak és könnyűnek éreztem (biztos nem csináltam jól :D), de ez tökéletes helyette.
2021. jún. 10. 14:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Semmit mondó marhaság?

Gyere, mutatok neked olyan gyakorlatokat, meg fogsz lepődni.

12 éve csinálom a Pilatest (a járvány előtt volt 12 év, most indult újra az edzővel, közben néhea itthon is csináltam).

A jóga nekem is túl lassú, és könnyű, mondjuk, a haladóbb gyakorlatok biztos nem.

2021. aug. 10. 21:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Ja, és a Pilates nem fogyókúráról szól (férfi fejlesztette ki, ilyenek őt nem érdekelték...)

Meg mi az, hogy "megint"???

Joseph Pilates 1967-ben halt meg, nem egy most kitalált mozgásrendszer ez.

2021. aug. 10. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!