Így lenne értelme futnom, vagy hagyjam inkább?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok, jobb oldali (kétszer műtött) dongalábbal, jobb oldali (kétszer műtött) térd izomletapadással és asztmával (nem súlyos csak elég gyorsan fáradok, gyengébb a tüdőm, sokszor köhögök, de sosem fulladok) születtem. Ezek miatt lassan futok, hamar elkezd fájni a lábam, kifáradok. Vékony vagyok, inkább csak fitt szeretnék maradni. Könnyitett tesizni szoktam iskolában, rendszeresen sportolok (tánc) csak kevésnek érzem. Lenne így értelme pl erdőben (semmiképpen nem betonon) elkezdenem futni? Szeretnék többet mozogni.2021. ápr. 20. 01:13
1/1 anonim válasza:
Erdőben annyi veszélye van, hogy valószínűleg lehetnek az úton egyenetlenségek, gödrök, gyökerek, göröngyök, ami sérülést okozhat, a te esetedben ahogy leírod ez még problémásabb lehet, aszfalton pedig nagyobb ütődések érik a lábad, mivel az keményebb, mint az erdei út. Inkább sétát, erősebb tempójú gyaloglást javaslok erdei talajon, vagy valami olyan mozgásformát, ami kevésbé terheli a műtött lábad, pl úszás. Kérdés persze, hogy milyen lehetőségeid vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!