A küzdősportoknak mi értelme?
Elég jó a közbiztonság abban az országban ahol élek. Szóval az önvédelem itt nem annyira.
Meg talán nem is edz meg annyira mint a cardio.
Szóval ezeket leszámítva mi értelme van pl a box-nak, krav magának vagy karaténak?
(Nem kötekedésből kérdem, hanem őszintén, hogy manapság mikre jók ezek. Pl. csapatszellem? önbizalom-növelés?)
Önvédelem. Ezen kívül én azért kezdtem most bele, mert az NKE-re készülök, és nem szeretném azt mondani, hogy életemben nem űztem küzdősportot, mert nem nézik túl jó szemmel ezt még egy rendőr gimiben sem, nem hogy egyetemen(ismerek oktatót, aki rendőr gimiben felvételiztet, tőle tudom ezt).
Ezeken felül nekem tetszik ez a sport, és egészen kis gyerekként csináltam is egy kis ideig, csak egyéb okok miatt ott kellett hagynom elég rövid időn belül.
Hogy ne b@sszanak szét az utcán, azt pont nem a küzdősportokkal fogod elérni. Nyugodtan lehetsz te az ország legjobb birkózója, ha Lakatos Armando és a három testvére téged nézett ki magának: hirtelen neked rohannak, négy oldalról megsoroznak ököllel, a földön még beléd rúgnak párszor, aztán elveszik a pénztárcádat és elszaladnak. Lehetsz te aranyérmes bokszoló, ha a narkós börtöntöltelék előrántja a pillangókést: kikapja a zsebéből, beleállítja a nyakadba, neked pedig pislogni se lesz időd, nem hogy ütni.
Hogy ne b@sszanak szét az utcán, azon az fog segíteni, ha nem látszol egy gyenge kakinak, akire elég csúnyán ránézni, és már sírva át is adja az értékeit. Ha nem tűnsz gyenge prédának, akkor Magyarországon senki nem fog szétb@szni, efelől megnyugtatok mindenkit. Az utcán közlekedj kihúzva, erőteljesen, határozottan, tűnj mogorvának és barátságtalannak, és ne feltűnősködj. Sugározd magadból, hogy nem éri meg neked beszólni, mert nem félsz beleállni egy balhéba. Ha ezt látják rajtad a patkányok, akkor nem téged fognak betalálni, hanem a sántikáló nyugdíjast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!