Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Le lehet futni 10 km-t auguszt...

Le lehet futni 10 km-t augusztusban, ha heti 2-3x futok és most kezdem?

Figyelt kérdés

Kb 5 éve futottam utoljára, akkor jól ment, 15km-k is mentek akár. Azóta felszedtem 28kg-t, és nem sportoltam semmit kb, néha jóga, heti 1x kb 1 éve erősítek (van, hogy 3-4x, aztán van, hogy kimarad 1-2 hét).

Most szeretnék elkezdeni futni készülni, augusztus végén, szeptember elején már 10km-t futni. Lehetséges vajon? A heti 2, esetleg 3 alkalom elég lenne hozzá? Szigorú edzéstervet kellene követni vagy érzésre is mehetne?

Légyszi olyanok válaszoljanak, akik futnak, vagy újrakezdték mostanában a futást.

2021. ápr. 24. 13:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
25%

"De biztos vagyok benne, hogy te sem futsz, mert a legtöbb ember, amikor valaki belekezd egy sportba, hobbi és egészségmegörzés végett, támogató és nem lehúzó. "

Idén eddig kb 1000 km futásnál járok. De te nyilván jobban tudod, hogy én mit csinálok. 😂

2021. ápr. 25. 11:09
 12/25 A kérdező kommentje:

Futás (fn.)

Szaladva haladás, amikor egy személy vagy állat gyorsan megy a lábain, és közben egyszerre csak egy lába éri a talajt.

A kocogás az ügetés vagy a lassú vagy kényelmes tempóban történő futás egyik formája. A fő cél a fizikai erőnlét növelése a test kevesebb stresszével, mint a gyorsabb futás, de a gyaloglásnál nagyobb, vagy az állandó sebesség fenntartása hosszabb ideig. Hosszú távokon teljesítve ez egyfajta aerob állóképességi edzés.

Tehát a kocogás ugyanúgy futás, tökre nem kell kiemelni, hogy héka te nem futottál, csak kocogsz.

Akkor minden túrázót is külön értékelsz, hogy te csak sétálsz, te csak kirándulsz, te csak gyalogolsz.

Ne haragudj, hogy azt mondtam, hogy nem futsz, csak egyszerűen nem találkoztam még olyan sportemberrel, aki piszkálja és elkedvetleníti azokat, akik belekezdenének bármilyen sportba is. De nyilván kellenek ilyen kivételek is. Köszi érte!

2021. ápr. 25. 11:47
 13/25 anonim ***** válasza:
25%

7 perces tempónál 100% hogy nincs repülő fázis. Egy láb tuti a földön marad pláne ha elhízott is vagy mert ugyebár az vagy.

Egy szóval nem mondtam amúgy, hogy ne lenne jó az, hogy mozogsz. Tök jó, hogy mozogsz, csak kezeld a helyén!

Bocs, hogy én reálisan szemlélem a dolgokat és nem a futó közösség által megszokott hurráoptimista, hazug "támogassuk szeressük egymást jó futika volt" szöveget tolom. Az igazság sajnos fájó tud lenni...

2021. ápr. 25. 11:58
 14/25 anonim ***** válasza:
86%

11."Idén eddig kb 1000 km futásnál járok."

Nem egy nagy dolog.

2021. ápr. 25. 12:01
 15/25 anonim ***** válasza:
33%
Amúgy, hogy építő legyek. Kajád rendben van? Diéta megy rendesen? Ott kéne elkezdeni az egészet. A 28 kilónak mennie kell!
2021. ápr. 25. 12:01
 16/25 anonim ***** válasza:
50%

Ki mondta, hogy olyan nagy kunsz? Csak heti átlag 60 km. Idén. A februári -10 ben is. Nem nagy cucc.

Mondjuk nem csak futok hanem bringázok és úszok is. A "biztos vagyok benne, hogy nem futsz" kijelentésre reagáltam.

2021. ápr. 25. 12:04
 17/25 anonim ***** válasza:
22%
Az 5 percen kívüli tempó nem futás hanem kocogás, és bárki képes rá aki nem egy dagadt gci. Másik az h a barátnőid nem hobbifutók hanem szerencsétlenek. Harmadik meg az h attól, mert sportoló az ember nem kell minden jöttment dagadékot támogatni. És mielőtt leírod h nem vagyok futó, de az vagyok méghozzá az ország elitjében. Csá
2021. ápr. 28. 19:14
 18/25 anonim ***** válasza:
77%
17.Ha elit futó lennél,tudnád ,hogy a legnagyobb erény alázatosnak maradni.
2021. ápr. 28. 19:17
 19/25 anonim ***** válasza:
77%
#18 hagyjad, valszeg kétszer indult a vivicittán és el van szállva magától :D Annyira nem tud gyorsan futni, hogy az intelligenciát utolérje..
2021. ápr. 28. 19:27
 20/25 anonim ***** válasza:
16%
#18, #19 ti biztos tudjátok idióta barmok és képzeljétek 1szer indultam a vivicittán nem kétszer és gondolom az 1. helyek azokat is tudjatok és leirtam h egy dagadt disznónak nem fogok sportember módjára irni ahogy nektek sem ti fortnite buzránsok. Szégyen emberek vagytok mocskos szarok rohadjatok szét!!😁😁
2021. ápr. 29. 10:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!