Le lehet futni 10 km-t augusztusban, ha heti 2-3x futok és most kezdem?
Kb 5 éve futottam utoljára, akkor jól ment, 15km-k is mentek akár. Azóta felszedtem 28kg-t, és nem sportoltam semmit kb, néha jóga, heti 1x kb 1 éve erősítek (van, hogy 3-4x, aztán van, hogy kimarad 1-2 hét).
Most szeretnék elkezdeni futni készülni, augusztus végén, szeptember elején már 10km-t futni. Lehetséges vajon? A heti 2, esetleg 3 alkalom elég lenne hozzá? Szigorú edzéstervet kellene követni vagy érzésre is mehetne?
Légyszi olyanok válaszoljanak, akik futnak, vagy újrakezdték mostanában a futást.
7 perc meg 7:30 at ne hívjuk már futásnak könyörgöm!
Hívjuk kocogásnak vagy gyors sétálnak, de semmiképpen ne futásnak.
5. Nem szeretnék versenyfutó lenni, és a versenyeken is van ilyen kategória. Nem fogom majd magam hobbi kocogónak hívni, hogy a te egód és a kategóriálásodnak megfelelő legyen. Eléggé sokan futnak ilyen tempóval. A kocogás pedig szintén futás.
Köszönöm a segítséget a többiektől!
Nem, 7 perccel ne hívd futónak magad. Bizony te kocogsz vagy méginkább gyorsan sétálsz.
Nem az én hanem a te egóddad van itt probléma.
Amúgy nem, nem fog sikerülni. A hozzáállásodon látszik, hogy nem fogod tudni teljesíteni.
8. Kackac. Akkor most a több éve futó barátnőimnek is mondjam el, akik 7 perces átlagokkal futnak, hogy enyje-benyje ne merje magát hobbi futónak nevezni? Ugyanmár! Nem versenyfutó leszek vagy élsportoló, semmi ilyesmi, hanem hobbi szinten egészségmegörzésből fogom csinálni a futást is. De biztos vagyok benne, hogy te sem futsz, mert a legtöbb ember, amikor valaki belekezd egy sportba, hobbi és egészségmegörzés végett, támogató és nem lehúzó. Nem is értem, arra gondoltál, hogy 30kg túlsúllyal, 5 év kihagyás után majd 2 nap múlva 5 perces átlagokat fut az ember? Így lehetne motiválni a másikat és ebben mérjük azt, hogy neki szabad-e futnia vagy degradáljuk rögtön sétálóvá..
igen anno 15km-t is lefutottam 5:45-s átlaggal, de az már nem ma volt. De akkor se jutott eszembe, hogy azokat, akik próbálkoznak vagy megállnak futás közben vagy nagyon lassúak ledegradáljam, hogy ő bizony nem lehet hobbifutó. 😅
"hanem hobbi szinten egészségmegörzésből fogom csinálni a futást is"
Igen, ezt hívják kocogásnak.
"30kg túlsúllyal, 5 év kihagyás után"
Kellett neked elhízni, ez csakis a te hibád.
"nagyon lassúak ledegradáljam, hogy ő bizony nem lehet hobbifutó"
Semmi degradáló nincs abban, hogy valakit nem futónap hanem kocogónak nevezünk.
Ennyi erővel azokat a kirándulókat akik hétvégén kimennek a Kékestetőre azokat is hívjuk már hegymászónak... 😅
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!