Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Teli futashoz tippek?

Teli futashoz tippek?

Figyelt kérdés
Kondis srác vagyok a termek nélkül hiányzik a kardio.. mennyire érdemes melegen öltözni, lehet e benne séta, vagy folyamat kocogjak lassan hogy ne Fazzak meg
2021. jan. 9. 09:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Semmikép ne álj meg a hidegben garntált megfázás. Az hogy miden vagy szinte mindegy. Max fázni fogsz, de ez megoldható ha gyorsabban futsz. Én sima melegitő plus 1-2 puloverben szoktam hőmérséklettől függően.
2021. jan. 9. 11:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Anno ahogy télen futottam, thermozokni, futócipő, futónadrág, felülre öltöztem fel jobban, kising, rövidújjú, vastagabb felső, veknyabb kabát kesztyű, sál sapka és a száj elé is jó tenni valamit, hogy ne a hideg levegőt szívd be mivel a tüdődet lefagyasztod, sálat tekertem a szam elé. Nyujtassal kezdtem otthon persze nem beöltözve, séta, futás sétaval felvaltva es levezetésnek pedig kocogás. Otthon forró teát ittam mézzel.
2021. jan. 9. 13:17
 3/4 anonim válasza:
52%
A "megfázást" nem a hideg okozza, az csak gyengíti az immunrendszert. De, a kérdésre visszatérve ilyen szempontból én a helyes légzéstechnikát emelném ki (amennyire lehet orron be, szájon max ki) és kevés helyről de beszerezhető sportsál (egybesál) ami szerintem nagyon hasznos téli futáshoz (könnyű nem fojt levegős nem csúszik el). Zsepi jól jön orrfújáshoz. Felül legalulra mindenképp valami dri-fit jellegű póló (nem beszívja hanem elpárologtatja izzadságot), csuklószorító is hasznos törölgetni vizet pl arcról. Így azért lehet sétálni is közben. Legfontosabb a jó futócipő, szinte bármilyen kültéri burkolatra de aszfaltra/betonra főleg.
2021. jan. 9. 15:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Úgy öltözz fel, hogy mikor elkezded, még kicsit fázol, akkor általaban jó lesz. Ezen kívül a térdízület melegen tartasa lehet még fontos. Ha folyamatosan futsz, nem lesz probléma, utána legjobb ha már bent nyújtasz, majd meleg zuhany.

3:

A helyes légzéstechnika az, ha teljes keresztmetszeten lélegzel, tehat szájon és orron be, szajon és orron ki. Tévhit, hogy ez télen barmiféle megfázást, torokgyulladást okozna. Sokan elkövetik ezt a hibat, hogy be csak orron lélegeznek nagyon makacs tévhitként terjed. Nézd meg a profik hogyan lélegeznek.

2021. jan. 9. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!