Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tippek futáshoz? Hogy kell...

Tippek futáshoz? Hogy kell okosan futni?

Figyelt kérdés
Rékára szoktam tornázni, napi 2x 20 percet. K.b. 17 éve nem futottam, amióta hetedikes koromban felmentettek tornából (lúdtalp, miegymás). Most mégis belevágnék. Ma megtettem néhány kilométert, irtó ciki módon (kis futás, sok gyaloglás, kis futás, sok gyaloglás). Nem is annyira a lábam fáradt ki, mint a tüdőm. Hazaérve kicsit karizmoztam, meg 150 hasprést csináltam, most ott tartok, hogy rögtön visszaköszön az uborkasalátám. Hogy kell okosan futni?
2011. aug. 1. 20:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A kezdő futók honlapjára keress rá. Igen, kb. ott is ezt kell követni, mint amit csináltál, 1 perc futás 2 perc séta, 10* ismételve, vagy valami hasonló. Lassan lehet csak felfejlődni, de nagyon jókedvű leszel tőle, jó lesz a hangulatod és az életedet is szebbnek látod majd. Szerintem a világ legjobb dolga a futás.
2011. aug. 1. 20:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Fuss ész nélkül,az hatásosabb! :)

Azon ne csodálkozz hogy nem birod,gondolj csak bele,17évig nem futottál... azért ne várd hogy így elsőre menni fog egy óra vagy akár fél óra is. Szépen lassan,fokozatosan fogod majd csak elérni.

2011. aug. 1. 20:36
 3/5 anonim válasza:
100%

Szia!

Én is nemrég kezdtem a futást és eljutottam a 2 perces futástól a 30 percesig.

Futógépeztem, ott könnyebb nyomon követni a fejlődést és maga a futás sem annyira megterhelő.

Az sem baj, ha normálisan futsz...sőt... a lényeg, hogy válassz ki egy távot vagy időt amit végig tudsz futni lassan, majd fokozatosan növeld a sebességet. Ha úgy látod eleget fejlődtél akkor válassz egy hosszabb távot és fuss annyi ideig, amíg ugyanazt, vagy hasonló átlagsebességet el nem éred mint a rövidebb távon.

Vagy ami könnyen ellenőrizhető az az, hogy futsz megállás nélkül pl. 30 percet és a távot növeled. Mindig csak kicsit, semmivel nem fogy többet ha hánysz futás közben :)

A 3. megoldás, ami inkább alakformáláshoz jó, a sprintelés kb 100 méteren, 8-10 x ami belefér.

2011. aug. 1. 20:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Eleinte en is is igy voltam vele.Nekem se a labam faradt el hanem csk 1xuen nem kaptam levegot.Ahogy mar elottem is leirtak en is ugy kezdtem h 1 perc 1 perc futas es ezt ismetelgettem.Ma 15 percet futottam 1huzamba es nagyon jo erzes volt,hogy en is kepes vagyok futni:P

Nekem az is nagyon segitett,hogy kozbe zenet halgattam:P

2011. aug. 1. 20:57
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
2011. aug. 1. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!