Tippek futáshoz? Hogy kell okosan futni?
Fuss ész nélkül,az hatásosabb! :)
Azon ne csodálkozz hogy nem birod,gondolj csak bele,17évig nem futottál... azért ne várd hogy így elsőre menni fog egy óra vagy akár fél óra is. Szépen lassan,fokozatosan fogod majd csak elérni.
Szia!
Én is nemrég kezdtem a futást és eljutottam a 2 perces futástól a 30 percesig.
Futógépeztem, ott könnyebb nyomon követni a fejlődést és maga a futás sem annyira megterhelő.
Az sem baj, ha normálisan futsz...sőt... a lényeg, hogy válassz ki egy távot vagy időt amit végig tudsz futni lassan, majd fokozatosan növeld a sebességet. Ha úgy látod eleget fejlődtél akkor válassz egy hosszabb távot és fuss annyi ideig, amíg ugyanazt, vagy hasonló átlagsebességet el nem éred mint a rövidebb távon.
Vagy ami könnyen ellenőrizhető az az, hogy futsz megállás nélkül pl. 30 percet és a távot növeled. Mindig csak kicsit, semmivel nem fogy többet ha hánysz futás közben :)
A 3. megoldás, ami inkább alakformáláshoz jó, a sprintelés kb 100 méteren, 8-10 x ami belefér.
Eleinte en is is igy voltam vele.Nekem se a labam faradt el hanem csk 1xuen nem kaptam levegot.Ahogy mar elottem is leirtak en is ugy kezdtem h 1 perc 1 perc futas es ezt ismetelgettem.Ma 15 percet futottam 1huzamba es nagyon jo erzes volt,hogy en is kepes vagyok futni:P
Nekem az is nagyon segitett,hogy kozbe zenet halgattam:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!