Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Valaki hozzáértő segítene...

Valaki hozzáértő segítene nekem? Futás közbeni magas pulzusszámról lenne szó. (bővebben lent)

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, 173 cm és 61 kg. Kb egy hónapja kezdtem el futni, általában 3-4 max 5 kilométereket, 6-7 perc alatt futok le egy kilométert. Előtte két hónapig edzettem itthon, viszont az azelőtti időszakban elég sok idő kimaradt nekem a sportból, így edzetlenebb voltam. Most futás közben 180 fölé is felmegy akár a pulzusom (mérem pulzusmérő órával). Ilyenkor ha nem megy lejjebb 1-2 percen belül, leállok sétálni kicsit. A nyugalmi pulzusom 80 körül mozog. A kérdésem az lenne, hogy ez a magas pulzus futás közben normális? Idővel ha többet futok, csökkenni fog? Lehet tenni valahogyan azért, hogy csökkentsem? Mennyire veszélyes ez a szívemnek?

2020. jún. 4. 09:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Rendben, köszönjük a véleményed. A kérdező majd eldönti mit csinál.
2020. jún. 4. 11:22
 12/13 anonim ***** válasza:
Mondjuk nem látom hol, mikor volt szó térdfájásról. Csak pulzusszámmal kapcsolatos kérdést látok.
2020. jún. 4. 11:24
 13/13 anonim ***** válasza:
90%

Nyilván nem tudjuk a max. pulzusodat, a 220-17 (17 az életkorod) alapján 203 lehet egy becslés. Ennek 80%-a 162,4, ha pedig a Maffetone képletet használjuk, 180-17 = 163.

Nyilván laborvizsgálattal sokkal pontosabbat, személyre szabottabbat mondanának, de vizsgálat hiányában én ezt a 162-163-at mondanám irányadónak. Próbálj meg úgy kocogni, ha kell most még sétálj bele, hogy ezt nem léped át. Ha ezt csinálod rendszeresen, fejlődni fog az alap állóképességed, így ebben a pulzustartományban egyre gyorsabb leszel, és egyre többet fogsz tudni lefutni. Később, mikor már könnyedén megy több mint 10 km is, lehet intenzívebb edzéseket is csinálni.

2020. jún. 4. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!