Valaki hozzáértő segítene nekem? Futás közbeni magas pulzusszámról lenne szó. (bővebben lent)
Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, 173 cm és 61 kg. Kb egy hónapja kezdtem el futni, általában 3-4 max 5 kilométereket, 6-7 perc alatt futok le egy kilométert. Előtte két hónapig edzettem itthon, viszont az azelőtti időszakban elég sok idő kimaradt nekem a sportból, így edzetlenebb voltam. Most futás közben 180 fölé is felmegy akár a pulzusom (mérem pulzusmérő órával). Ilyenkor ha nem megy lejjebb 1-2 percen belül, leállok sétálni kicsit. A nyugalmi pulzusom 80 körül mozog. A kérdésem az lenne, hogy ez a magas pulzus futás közben normális? Idővel ha többet futok, csökkenni fog? Lehet tenni valahogyan azért, hogy csökkentsem? Mennyire veszélyes ez a szívemnek?2020. jún. 4. 09:41
1/13 anonim válasza:
Szerintem semmi gond nincs vele, és igen csökkeni fog elméletileg...
Ha aggódsz, akkor érdemes gyakori kérdések helyett, egy sportorvost felkeresni.
2/13 anonim válasza:
Ez ilyen. Teljesen kezdő vagy, majd ahogy fejlődik az állóképességed úgy fog csökkenni.
4/13 A kérdező kommentje:
Jól teszem, hogy kicsit sétálok futás előtt, amikor felmegy magasra?
2020. jún. 4. 10:14
5/13 A kérdező kommentje:
*futás helyett
2020. jún. 4. 10:14
6/13 anonim válasza:
Bármilyen sportba kezdesz bele, amit addig nem űztél, erősen javallott elmenni sportorvoshoz.
7/13 anonim válasza:
De ettől függetlenül én azt tanácsolnám, hogy dobd el a francba a pulzusmérőt, meg minden kütyüt... fuss a természetben és hallgass a testedre.
8/13 anonim válasza:
Nem, baromira nem kell orvoshoz rohanni.
A pulzusmérőt pedig ne dobd el mert ha tudod, hogy hogy kell használni akkor elképesztően hasznos dolog.
9/13 anonim válasza:
Kérdező, ha magas akkor sétálj bele amíg kicsit normalizálódik. Idővel egyre hosszabb lesz a futás és rövidebb a séta.
Az elején a kulcs az alapállóképesség megteremtése. Nyugis tempó, egyre növekvő távok, persze szép fokozatosan.
10/13 anonim válasza:
Nem nem kell orvoshoz rohanni, hanem erdemes sportorvoshoz menni, akinek ez a dolga, ez a szakmája, megallapítja, hogy űzheted e egyáltalán azt a sportot... sok fájós meg tönkrement térdü ember valódzínüleg szidja azt a napot, mikor nem ment el egy egyszerű negyedórás kivizsgalasra, mielőtt barom módjára beleállt a futásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!