Nagyon magas a pulzusszámom?
Voltam ma futni. Szakaszonként futottam, köztük pihenéssel. Itt az egyik szakasz, ami alatt lemértem a pulzusom.
7:30 percet futottam, ezalatt megtettem 3*250=750 métert. A pulzusszámom a végén 160 volt. (Megállás nélkül)
Ha 2 perc alatt futok 250 métert, akkor egyből 160-165 lesz a kör végére és a 2. körben már 170. Ha olyan lassan futok, mint azon a 7:30 perces szakaszon, akkor azt tartani is tudom.
(Van 1 tüdőm, meg egy jobb oldalra csúszott szivem.)
Tartsam ezt a lassabb tempót és fussak még egy darabig így, vagy növeljem? Ez a 160-as pulzus sok vagy kevésnek számít?
ez így ködös nagyon. mi a bajod? orvossal beszéltél? pláne ha egy tüdőd van...
másrészt, 750 méter 7és fél perc alatt, ez pontosan 6 km/h átlagsebességet jelent. Ez nem futás, nem is kocogás, hanem egy tempósabb sétálásnak felel meg. az általánosban 1 kilómétert 4 perc alatt kell lefutni a kölköknek, különben 1es a teljesítményük) Ha így 160 a pulzusod, az kurv@gáz, vagy a béka segge alatt van a kondíciód, vagy valamilyen betegséged van/lesz.
ORVOSHOZ menj el és kérd ki a tanácsát.
1 km 10 perc alatt nem futás...
inkább sétálj ha egy tüdőd van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!