Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek neki a futásnak?

Hogyan kezdjek neki a futásnak?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, teljesen nulláról kezdek, soha nem futottam még rendszeresen. Egy kis feleslegem van has tájékán és nem szeretném, ha több lenne, így gondoltam elkezdek futni. Szinte csak aszfalton/betonon van lehetőségem futni.

Szívesen vennék tapasztaltabb futóktól tippeket a kezdéshez, mint például milyen távval vagy idővel kezdjek. Gondolom a "fuss amíg bírsz" nem a legjobb kezdő taktika. :D Előre is köszönöm a segítséget.

2019. okt. 17. 01:36
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
30 éves vagyok, nem 60. Nem haldoklom, csak nem vagyok formában. De nagyon szépen köszönök minden tippet. Bármi eszetekbe jut jöhet még :D
2019. okt. 19. 02:29
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem kell 60-nak lenni.

Nincs olyan év, hogy ne hallana az ember élsportoló fiatalról akinek megáll a szíve... Pedig őket látja eleget a sportorvos, meg kicsit komolyabban nyomják.

A saját érdeked. Persze azt csinálsz amit akarsz, csak gondolj arra, hogy esetleg, hogy érintené a családod ha egyszer nem jössz haza az edzésből...

2019. okt. 20. 21:21
 13/14 anonim ***** válasza:
A doki az kell, legalább egy háziorvos, akinek elmondod a családi kortörténetet, és ha ő úgy látja, hogy kell egy szív UH, akkor kell egy szív UH. Nekem ebben az évben hunyt el az édesanyám szívelégteleségben, fiatal volt még. Mondtam is a dokinak, hogy mostantól normálisan szeretnék újra kardió edzést csinálni, elkezdenék kocogni. A válasza az volt, hogy nem, elsőnek szív UH, és annak az eredménye alapján eldönti hogy lehet e. 35 vagyok, gimnazista koromban 10+ km-t futottam rendszeresen szóval nem is vagyok tapasztalatlan, és sokkal idősebb se, mint Te kérdező.
2019. okt. 21. 03:49
 14/14 anonim ***** válasza:
Naugye!
2019. okt. 21. 06:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!