Futással lehet fogyni?
Sziasztok! Három hónapja elkedztem kondiba járni, mindennap (kivéve szombaton) 1-2 órát edzettem, le is ment szépen 13 kiló. Persze az étkezésem rendben van mellette, sok fehérje, zöldség, gyümölcs, zab, napi 1400 kalóriát eszek. Viszont anya nem enged semmit se sportolni mostantól, kitiltott a kondiból is, nem fizet semmilyen edzést se nekem, mert szerinte átestem a ló túloldalára (ami egyáltalán nem igaz) úgyhogy arra gondoltam, ha naponta lejárok egy közeli futópályához és elkedzek futni, plusz itthon hasizomgyakorlatokat csinálni, formálódok és nem hízok vissza. Tanácsokat szeretnék kérni tőletek, hogy hogy kedzjek neki, mennyit fussak,stb (: és az is érdekelne, hogy ki mennyit fogyott, formálódott vele. 170 cm/60 kg vagyok, még olyan 5 kilót szeretnék leadni közben pedig formálódni persze. Meg még azt is szeretném megkérdezni, hogy ugye nem fogok így visszahízni, ha nem kondizok, de elkezdek futni? :/
Előre is köszönöm a válaszokat! (:
Én ismerek olyan 50 év körüli férfit, aki rendszeres futással fogyott 90+ kg-ról 75-re, és évek óta tartja a súlyát (meg továbbra is fut). Szóval lehetséges, persze alkati különbségek lehetnek. Fiataloknak még könnyebb, gondolom te még nem vagy 50, ha anyuval kell megbeszélned a dolgot :-)
Ami kritikus, az szerintem nem maga a fogyás, vagyis a testsúlycsökkenés, hanem hogy miből fogsz fogyni. A futás nem igazán segít megtartani az izmokat (de persze ha nem vagy nagyon izmos, és gondolom nem, akkor ez még nem jön elő, csak testépítőknél inkább). De pl. abból a szempontból tök jó a futás, hogy javítja az izmok inzulinérzékenységét, így alacsonyabb lesz az inzulinszinted, ami segít a fogyásban.
De a te esetedben szerintem még jobb lenne, ha azt beszélnéd meg anyuddal, hogy többet eszel, és inkább izmosodsz, nem fogysz tovább. Tehát a következő három hónapban annyit eszel, hogy ne kerülj 60 kg alá - de ettől még persze a testzsírarányod csökkenhet, tehát vékonyabb, formásabb lehetsz, hiszen 1 kg zsír több helyet foglal, mint 1 kg izom. Talán azzal a feltétellel anyu is belemegy a dologba, ha csak akkor fizeti neked a következő havi bérletet, ha még mindig legalább 60 kg vagy (vagy amennyiben megállapodtok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!