Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ilyen futással le lehet fogyni?

Ilyen futással le lehet fogyni?

Figyelt kérdés

Elszeretnék kezdeni futni, mert kicsit cikinek érzem, hogy még csak nemrég léptem a kamaszkorba, azaz fiatal vagyok, és kb. pár perc futás után rossz lesz a közérzetem. Az lenne a kérdésem, hogy úgy le lehet e fogyni (-2kg a cél), hogy 1 perc futás 1 perc séta. Csak mert így tovább bírom.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2019. máj. 23. 22:29
 1/9 anonim válasza:
Szia! Én anyira nem tudom de szerintem jo zsírégető módszer. De azt is halottam hogy ahoz hogy hatásos legyen kb 40 percet kéne mozogni
2019. máj. 23. 22:34
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszod! :)

Szerintem így könnyedén megkene a 40 perc mozgás.

2019. máj. 23. 22:40
 3/9 anonim ***** válasza:

Elviekben fél óra folyamatos mozgás kell a fogyáshoz minimum.

De amúgy valószínűleg az a baj, hogy túl gyorsan akarsz futni.

Kezdd el éppen csak kocogással először 10, aztán 20, 30, 40 percet szépen fokozatosan. Aztán ha már stabilan megy akkor lehet növelni a tempót.

Vagyis nekem ez a tanácsom. Csak, hogy ne a levegőbe beszéljek eleinte 6 perces tempót tudtam 10 km-en, mostanában amikor edzésben vagyok megfutom 10-en a 4 percet, 5-ön a 3’30”-at. Mindig csak kicsit kell emelni és észre sem veszed közben pedig fejlődsz.

2019. máj. 24. 10:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A sétát azért iktatták be, hogy kicsit kitudjam fújni magam. :)
2019. máj. 24. 13:17
 5/9 aikiboxer ***** válasza:

Az nem derül ki, hogy fiú vagy-e vagy lány (bár a kamaszok azok fiúk elvileg, a lányok meg bakfisok), de ilyen idősen ugye nem gondolod komolyan, hogy 2 kg-ot akarsz fogyni? (wtf?)

Még növésben lévő szervezet vagy, nem szabad fogynod! Pláne nem 2 kg-ot. Ha azt mondanád, hogy 20 kg felesleged van és kifejezetten kövér vagy, akkor rendben, diétázz és mozogj – de a 2 kg valószínűleg csak valami kamaszos testképzavar lehet. Semmi baj nincs veled!!!

Azt tanácsolom, hogy kezdj el rendesen edzeni. Először is nem gondoltál még csoportos edzésre? Nézz meg pl valami küzdősportot, ökölvívást, aikidót, ami megtetszik.

A futás se rossz ötlet, de ne a fogyás legyen a cél, hanem fejleszd magad. Keress futás edzéstervet és azt csináld.

De mellette mindenképpen javaslok valami erősítő edzést, ha 16 éven aluli vagy, akkor javaslom a Fegyencedzés c. könyvet illetve valamilyen street workout irodalmat vagy edzéstervet. Ne eddz súlyokkal, amíg nem vagy min. 16 éves. Utána is jó a saját testsúly, vagy elkezdhetsz súlyokkal edzeni, de ezhhez is jó lenne valami kezdő segítséget keresned, aki megtanít edzeni.

2019. máj. 24. 20:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Hogyha egyenlőre tényleg csak így megy, hogy 1 perc futi, 1 perc séta, akkor nyugodtan csináld ezt. Idővel, ha jobban megy kezdd el csökkenteni a pihenőidőt, addig amíg el nem fogy a futás közti pihenő, és egyhuzamba nem bírod :) Igazából az lenne nagyon jó, hogy felvennél egy olyan tempót amit bírsz tartani, és azzal futnál/kocognál olyan 40-50 percig. -2kg az hamar meglesz szerintem. A lényeg az, hogy csináld szorgalmasan, fog az menni. Mivel fiatal vagy, ezért egyél bátran, de próbálj meg értékes táplálékot bevinni, és ne csak 7days, chips, csoki legyen a kajcsid! :) Remélem tudtam segíteni!
2019. máj. 24. 20:34
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Lány vagyok és 16 alatt. Biztosan csak kamaszkori testképzavar, de engem nagyon zavar! Csak az akarat erőm, az piszok kevés. Egyébként nagyon kis korom óta nézem a súlyom. Már 3-4 osztályban is letagadtam a súlyomból 1-2 kg-ot. Szerintem az is közre játszott, hogy még kisebb koromban kórházába kerültem és nagyon lefogytam, aztán jöttek vissza a kilók és amúgy mindig is a normál kategóriába tartoztam, meg most is oda tartozom, csak engem zavar, hogy ne Vékény a hasam.

2019. máj. 24. 22:35
 8/9 A kérdező kommentje:
*hogy nem vékony a hasam. És főként azért is tagadták le 1-2 kg-ot, hogy úgy hangzon/hangozom(?) mintha Vékény lennék.
2019. máj. 24. 22:37
 9/9 A kérdező kommentje:
*vékony, elnézést autocorrect 😅
2019. máj. 24. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!