Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan ajánlatos készülni egy...

Hogyan ajánlatos készülni egy félmaratonra?

Figyelt kérdés

Jövő tavasszal szeretném lefutni életem első félmaratonját 2 órán belül. Jelenleg meglehetősen rövid távokat futok csak, 5-7 km egy héten kb. 3x 5:30-5:40/km átlagidővel.

Erősítő, izomtömeg-növelő edzések beiktatása ajánlott a felkészülés ideje alatt? Ha igen, milyen formában? Ezen kívül gondoltam még spinningre az állóképességem javítása érdekében. Meg persze rendszeres futás továbbra is.

2019. júl. 27. 09:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
90%

INIF felhasználó, nekem ne privizzél itt ugatásról.

Nyilván értek hozzá, és a kérdező jelen pillanatban még a közelel felét sem tudja lefutni, de hajtja magát, attól hogy gyorsabban fut valaki rövid távon, és az iramot erőlteti, ezzel soha nem fog lefutni egy félmaratont, mert bele kell hogy sétáljon, ami ugye kudarc, rosszabb esetben elviszi a mentő, hamar kifutja magát. Óriási hiba!

Nekem személy szerint nagyon buta az az ember aki nem képes beosztani az erejét, nem ismeri a határait, nem érzi futás közben hogy hány százalékon fut.

A sporthoz ész is kell, önismeret, nem csak futkározni minél gyorsabban mint az ovisok.

Nem véletlen hogy annyi dolguk akad a mentősöknek, mert ez az a táv, ahol sokan túlbecsülik magukat.

Amatőr szinten igenis sprintszerűnek mondható ez az iram.

Fussa le előbb hatossal 18km-t, aztán majd abból meglátja hogy mennyire megterhelő majdnem 2 órán keresztül futni. Ha ezt megszokta a szervezete, szíve, tüdeje, jöhet az iramn9velés

2019. júl. 29. 16:01
 12/12 anonim ***** válasza:
0%

"Amatőr szinten igenis sprintszerűnek mondható ez az iram."

Továbbra is NEM! És NEM és NEM!

Amatőr szinten is a gyorsabb tempó az valahol 5:00 körül van. A 4:00-4:30 pedig egy jó erős amatőr hosszútávú tempó.

Ami még mindig NEM sprintszerű!

Ha egy amatőr futó inzetval edzést tart mondjuk 8*400 métert, na azok a 400-ok azok sprintszerűek. De az nem 5:30...

Szóval továbbra se beszélj zöldségeket!

2019. júl. 30. 06:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!