Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek mi lenne a hatása...

Szerintetek mi lenne a hatása annak, ha Magyarországon legalizálnák a füvet? Tényleg annyi füves ember lenne tőle, akik teljesen rá vannak kattanva?

Figyelt kérdés

Nekem egyik haverom próbálta párszor és azt mondja, hogy a fű teljesen más hatású, mint mondjuk a pia.

Míg a piától egyszerűen eltompulsz, addig a fű sokkal kellemetlenebb érzéseket válhat ki például, hogy ismerős helyen vagy (otthon családnál vagy a helyi sarki boltban) és egyszerűen úgy érzi az agyad, hogy ez egy ismeretlen, idegen hely, mintha egy másik országban lennél. Hiába tudod az elméd racionális részével, hogy ismerős helyen vagy, mégis úgy érzed, mintha idegenben lennél. Mindenki ismeretlen embernek hat, erős a derealizáció.

Ez számomra elég rémisztően hangzik, és nyilván nem való mindenkinek.

Ezzel szemben pár Kőbányai meg vodka bevágása sokkal kevésbé okoz fura gondolatokat.

Hollandiában, ahol a legális a fű már régóta is azt hallottam, hogy a helyiek közül viszonylag kevesen használják, főként a turistáknak egy nagy hepp, hogy ott legálisan lehet füvezni.

2019. jún. 24. 00:10
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
33%

39 tippre azt mondanám hogy 50-60 körül vagy, egész életedben csak vedeltél, most meg jössz ezzel a hülye szöveggel, hogy te csak az íze miatt iszod. Jah és te soha életedben nem DROGOZTÁL. Sőt elítéled a drogokat, főleg a füvet.

De leírtam már, felőlem igyad a borokat. Miért akarod itt bármi áron megmagyarázni hogy az alkohol az mennyire csodálatos? Én elhiszem, ittam már alkoholt. De az a kérdés, hogy te mikor és milyen füvet szívtál?

2019. jún. 29. 05:59
 42/51 anonim ***** válasza:
20%

Jössz a szokásos agymenéssel, hogy ha nem próbálta honnan tudná...

Egyrészt nem kell mindent kipróbálni ahhoz, hogy valaki tudja helytelen vagy káros. Remélem nem kell embert ölnöd hogy tudd az bűn nem kell hipót innod hogy tudd az bizony ártalmas és rossz. De még ha neked kell is, a többség tudja magától.

Másrészt viszont amiről meg tudja, mert próbálta, azt meg pont nem hiszed el neki. Tudja hogy nem csak azért lehet alkoholos italokat inni, hogy kiüsse az embert, mert próbálta és ő nem ezért teszi - erre meg jössz az alkoholistás dumával.

Maradjunk annyiban hogy neked semmi nem jó, kivéve a drog, mert drogosként próbálsz itt drogmarketinget nyomni. Hát ne tedd!

2019. jún. 29. 06:26
 43/51 anonim ***** válasza:
75%

Rick Simpson egy valódi drogos

A kendert keveri tömény szesszel.

Na ehhez szóljon hozzá bárki :O

Pure kender olajat állit elő,gyógy-szernek.

Ezen módszerrel készitettem én is olajat.

Szemölcseimet eltüntette,ujjamon csontig bevágott sebet 2 ,akarom mondani kettő nap alatt összehúzta,harmadik napra begyógyitotta,egy kis heg látszódott csak.

Begyulladt ,gennyes körömágyat is 2nap alatt gyógyitott 5perc alatt a fájdalmon enyhitett.Szörtüsző gyulladásra,bőr puhitásra 1 nap alatt érezhető kiválló hatása.

Egy fél dinnye magjának a mennyisége kiválló altató mely egy óra mulva fejti ki a hatásàt és nincs az a mellékhatás mint az altatóknak,hogy másnap kába a fej és éjjelente felriad,ordit az ember mert valamelyik vegyület a bogyóban behülyiti az agyát.

Ez mind saját tapasztalat.

Tehát nem feltétlen kell a kendert szivni,megenni a bódulat ,betépés érzése miatt.

Teát leveléből is lehet főzni aminek kellemes ize van(fajtától függően) és egy mikrogramm szedaktiv anyagot sem tartalmaz,ugyszint salátába keverve béltisztitó hatású.

Itt még meg sem emlitettem azt a környezetre való jó hatását a kendernek amit a termeléssel kapcsolatos,akár hasznos kender akár vadkender,mind levegő mind talajtisztitás szempontjából,vagy akár papir,ruhagyártás,(igaz a mai nagyrészt műanyag textiliák előnyt élveznek a piacon)élelmiszer(kendermag),takarmány stb.

Rengeteg dolgot lehet felsorolni amire kivállóan alkalmas a kender,de sokan csak a kemény kábitószert látják benne.

Lehet bóditó hatása miatt is használni,ugyan úgy mint az alkoholos italokat is.

Lehet rekreációs céllal használni ,mint az alkoholos italokat is.

Lehet gyógyitó hatása miatt használni mint az alkoholt is ,de ez már kevésbé igaz az alkoholos italokra.

Mint korábban emlitettem én láttam keményen ittas,begyógyszerezett,belőtt embereket akik szét voltak csúszva az utcákon.Láttam be “füvezett” embereket is szétcsúszva de nem utcákon fetrengve.Ugyan úgy mint “füves” hajléktalant sem láttam még,viszont alkoholista vagy heroinfüggőt igen.A hajléktalan emberek nagy nagy része bizony lecsúszásuk előtt is szerette az alkoholos italok izét.

Lehetne még az alkohol kender pro kontra dolgokat sorolni de felesleges.

Talán még egy példa,ez én vagyok,nem fiatal,vállalkozásom van,hiteltelen házunknyaralónkautóink,és két fiatal kitanittatott gyermekünk.Ezt nem nagyképüségből vagy hencegésből irtam le ide,hanem a csattanó miatt,mert több mint 25 éve használok kendert.És nem vagyok leépülve sem szellemileg sem fizikailag.És a legszomorúbb a nagy vidámságban,hogy ezt nem a hazámban értem el hanem olyan országban ahol az emberek ki is látnak az üveg ablakon,nem csak keresztül néznek rajta.

2019. jún. 29. 06:38
 44/51 anonim ***** válasza:
20%

43

A TE választásod volt, nem?

Hathattál, alkothattál, gyarapíthattál volna ott is, amit -most- a hazádnak nevezel.

Vállalhattad volna a sorsodat, kannabisz ide vagy oda, a lelkiismeret gyógyítására...

Aranynak, Wesselényinek, Hóman Bálintnak, Sebőéknek, Simándynak, Szörényiéknek, Balczóéknak -és sok mindenki másnak- nem is volt igényük rá.

2019. jún. 29. 15:23
 45/51 anonim ***** válasza:
61%
Vicces hogy vadkenderről szól a kérdés de a sok kivénhedt, csökkent képességű alkesz megjött szakértői véleményt adni.
2019. jún. 30. 07:12
 46/51 anonim ***** válasza:
14%

Igen,igazad van.

Az általad emlitett nagy emberek mind tiszta fejjel alkottak.Se üröm pálinkát,se trombitavirág teát,se mák teát ,se maszlagot nem fogyasztottak,csak és kizárólag tiszta fejjel alkottak,és néha néha megittak egy pohárka meggybort

2019. júl. 1. 06:57
 47/51 anonim ***** válasza:

Üdv!

Kedves Kérdező! Érdekes felvetés, az biztos. Ilyennel kapcsolatosan rengeteg más fórumon olvashatunk, vagy nézhetünk videót a YouTube-on erről a témáról.

Én személy szerint nem ellenezném, de feltételei lennének, az biztos.

(Nem, nem vagyok drogos kutya, mielőtt jönnének a kommentek.)

(!)(!)Nekem egyik haverom próbálta párszor és azt mondja, hogy a fű teljesen más hatású, mint mondjuk a pia.(!)(!)

-- Valóban így is van. Teljesen más a fű, ahogy minden más drog is, mint a pia.

(!)(!)Míg a piától egyszerűen eltompulsz, addig a fű sokkal érzéseket válhat ki például, hogy ismerős helyen vagy (otthon családnál vagy a helyi sarki boltban) és egyszerűen úgy érzi az agyad, hogy ez egy ismeretlen, idegen hely, mintha egy másik országban lennél. Hiába tudod az elméd racionális részével, hogy ismerős helyen vagy, mégis úgy érzed, mintha idegenben lennél. Mindenki ismeretlen embernek hat, erős a derealizáció.(!)(!)

-- Nos, ez most egy kisebb regény lesz, de egye fene. Saját tapasztalatról írok most.

A pia eltompít? Tulajdonképpen a fű is. El lazulsz teljesen, abszolút nyugodt vagy, és le lassul a világ körülötted. Még ha rosszabb kedvedben vagy is, ha füvet szívül, nem fog izgatni annyira. (Az a baj, hogy oké hogy leírom, de ezt érezni kell, igazából.) A fűnek is van több fajtája. Néha napján vannak jobb cuccok, meg nem annyira ütősek.

Volt olyan, hogy olyan volt a cucc, hogy rendesen mosolyra állt a szám. (Nem volt sem pia, sem ecstasy mellé.) És a mosoly, a jó kedv kitartott egészen a végéig, amíg kezdesz kitisztulni, amikor már megy ki belőled. A fű nyugtató, érzéstelenítő hatású is, a gyógyászatban, valamint a gyógyszeriparban is használják. Sajnos illegális, pedig bizonyos mennyiségben egyáltalán nem káros, semmiféle káros hatása nem lesz rád a későbbiekben.

A többi droggal már másabb a helyzet. Tudom, a fűről volt szó, de akkor ki térek a többire is, csak hogy picit tisztában legyél vele, akár Te, akár a Barátod/Barátaid. (Eddig kicsit úgy hangzik a sztori, mint ha a Te részedre írtam volna, ezért bocsi. :D)

- Ecstasy: Ez már viszonylag az erősebb drogokhoz tartozik, persze erősen függ az MDMA mennyiségétől is, hogy mennyi van benne. 200mg vagy akár 800mg MDMA is lehet benne. Ez bulikban, szórakozó helyeken fordul elő az esetek 95%-ban, azonban nem feltétlenül csak itt lehet össze futni vele. Párszor ezt is csináltam.

Először be vettem egy negyedet, nem igazán történt semmi. Valamit éreztem, de az közel volt a majdnem semmihez inkább. Utána be vettem a maradék háromnegyedet, majd kb 20-30 perc eltelte után, azaz érzés... Feledhetetlen volt. A fűtől nem flashelsz, ettől igen. Az első az 400mg-os volt. Színére, a benne található mintára nem emlékszem már, sajnos.

Ha abszolút pozitív lelki állapotban vagy, képes egészen sokáig repíteni a jó kedvedben, hogy jól érezd magad. Mindenben gyakorlatilag csak a jót látod. Legyen az egy tárgy, vagy bármilyen ember, akár egy cselekvés, egy éppen zajló folyamat. Tulajdonképpen úgy érzed mint ha az eddigi félénk, sötétebb életed egy másik idő síkban lenne. Ahol minden szép, és jó.

Második alkalommal már rögtön egyet vettem be, az egy picit erősebb volt. Mint ha nem is én lettem volna. Úgy éreztem, hogy máshol vagyok, más világ. (Ez nem hallucinálás még, nem flashelés, csak szimplán a pozitív dologra utalok ezzel, az érzésekre.)

Halálközeli élményeim nem voltak még drogokkal kapcsolatosan, bár sok ember mást állít, hogy neki volt az ekitől is. Na mindegy. (Ember, és lelkiállapot függő. Na meg persze szervezet függő is.)

Volt még egy pár, ezektől jobb "élményem" is. De hanyagoljuk, mert akkor reggelig nem végzek. (Pillanatnyilag: 2 óra 30 perc)

Viszont amikor elkezdesz lejönni a cuccról, mondjuk másnap... Kell hozzá némi akaraterő, és tűrés, mert akár napokig is képes téged "kínozni". Tulajdonképpen ha erősebb volt a cucc, és sokáig tartott, akkor a szervezet jelzi, hogy valami hiányzik. (Akár már az első alkalom után is, ha úgy sikeredett.)

Általában a panasz ugyanaz. Rosszullét, depresszió, enyhe szorongás, fejfájás/hasfájás és még egyéb mellékhatásai is lehetnek. (Nálam érdekes módon 3-4 napig tartott maximum ez az érzés, az első 3-4 alkalomtól. Utána valahogy nem. Másnap éreztem egy pár órán át, de el is múlt még aznap.)

(Ilyet ne fogyasszon a barátod. Ha mégis, víz (vagy valamilyen hideg innivaló) és rágó legyen nála. Pörögne folyton, be nem áll a szája, nehogy szét rágja a saját száját. Volt már ilyenre példa.)

-- Speed: Érdekesebb téma. Felszívsz 2 csíkot, és kezdőknél szinte azonnal, akik hozzá vannak szokva, azoknál általában fél óra múlva már be is üt a dolog.

Ettől pörögsz, de folyamatosan. Ha amúgy lustább teremtés vagy, ettől garantáltan mozogni, pörögni fogsz, nem akarsz majd megállni, na de hát ez a lényege. :)

A speed a többi droggal ellentétben felpörget, de olyan szinten, hogy 3-4 csíktól akár "mehetsz 3-4 napig" is. Nem fogsz tudni aludni, nem leszel fáradt és álmos, abszolút. Hallod, érzed a saját szívverésedet. Mindig csinálni akarsz valamit, állandóan. De mint mondtam, ez a lényege. :)

Erről a háromról van saját tapasztalatom, a többi csak a látottak (sajnos) és hallottak alapján.

(Sajnos rengeteg ténylegesen drogos ismerősöm van, akik amúgy jó emberek lennének, némelyikük még normális kiemelkedő állással, csak hát így hozta nekik az élet. Tőlük tudom a többi drog hatását és egyéb dolgaikat. (Például: Herbál (Akinek kedves az élete, ki sem próbálja), LSD, Kokain, Marihuána, Heroin, MET és kristály.) Ezek már a durva drogok közé tartoznak. A marihuána talán nem is annyira, de a többi mindenképp.)

Ez csak kis felvilágosítás lett volna a kérdezőnek, és pár embernek, saját tapasztalatokból. :) Remélem, nem probléma, és mindenkinek hasznára válik. :)

Fű+Ecstasy+Speed és pia kombó is volt már együttesen. Kezdődött piával. Jó kedv, lazulási, jöhet egy kis fű? Hát persze... Az első 2 cigi után meg jött a kedv a tabihoz (ecstasy, ugyebár) is. Először csak egy fél, majd 1 óra múlva a másik fél. 2 óra múlva még egy, akkor már egy egész. Viszont a két tabi között felment 2 csík speed is. Eufória, minden téren. Olyan dolgokat meg akartam csinálni, amit amúgy józanul és/vagy tisztán soha. Persze nem kritikus, és nem törvénysértő dolgokat. Olyan lelki állapotban nem voltam tényleg SOHA. (Jó értelemben értem.) Na EZ VOLT A TELJESEN MÁS VILÁG. Mennyország? Mondhatjuk annak is. De inkább ezeket együtt véve senki se próbálja ki. Kocsiba zene hallgatási, mentünk 3-an 4-en, mindannyian ugyan úgy csináltuk. 3 napig mentünk egyhuzamba. Életem talán egyik legjobb időszaka volt. Na de amikor minden elmúlt... Akkor nyuginak kellett még cigi (mármint fű), vagy kettőt hármat elszívtam az ezt következő 2 napban, meg itthon ittam sört. Így sikerült úgymond átvészelni a nem kívánt mellékhatást, és a lejövős témát a dolognak.

(Azért is kérek mindenkit, hogy senki se próbálja ki, mert 3 drog + pia hatása alatt mentünk autóval egy nagyobb városban a hajnali órákban. Egy amúgy forgalmas útszakaszról beszélünk, de éjjel 2 és 3 között senki sem volt ott, csak mi. Hosszú egyenes szakasz, széles négysávos út, kilométerek hosszán át. 190km/h órával mentünk, az a baj, hogy lakott területen. Csak mindannyian olyan jól éreztük magunkat, hogy fel sem tűnt a sebesség, mondjuk az autó is olyan volt, hogy nem érezted volna benne tisztán sem, nem még úgy. Közbe megy a zene, elvitt messzire mindenkit, ekkor már full totál, kikapcsolva, más "dimenzióban". Ekkor nem halálközeli élményem volt, hanem olyan, mint ha ténylegesen be lépnék egy másik univerzumba, egy másik galaxysba, egy másik világba. És amikor ez majdnem megtörtént, akkor láttuk a sebességet, és megszólaltam. Ekkor már voltak flashelések is, elég durvák néha. Azonnal lassítottunk, és meg is álltunk rá 1-2 percre, ahol szabályosan meg is tudtunk. Azért mindenkire rá jött egy kicsi pánik roham. Én kb 5-10 percig meg sem tudtam mukkanni. Nem a pályán voltunk, hanem lakott területen.)

(!)(!)(!) Nem, nem én vezettem, és nem is az én autóm volt. Azóta több ilyen SOHA NEM történt. Ezek után még mindannyian elszívtunk párszor egy kis füvet, de más nem is volt. És nem ez volt az a pont ahol rá jöttünk hogy abba kell hagyni, hogy nem szabad, csak viszonylag akkor már mindenki felnőtt/érett ember módjára gondolkodott, és rájöttünk, hogy minden jónak vége szakad egyszer. Egyikünk sem szív semmit sem azóta, legjobb tudomásom szerint, bár néha egy kis fű jó lenne. :D Az hiányzik igazán, más nem. (!)(!)(!)

Előre is elnézést a helyesírási hibákért, amennyiben lesznek/vannak, csak próbáltam volna mindent rögtön gépelni, amit gondoltam, ami eszembe jutott.

Mindenki vonja le a tanulságot az egészből, hogy megéri-e. :)

Tudnék még írni, de már inkább nem, mert lehunyom a szemem. :D Jó éjszakát mindenkinek! Pacsi!

2019. júl. 15. 02:54
 48/51 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm hogy leírtad. Sajnos akinek kellene az nem fogja elolvasni a végéig és nem fogja megérteni.

Nektek szerencsétek volt, túléltétek és mást sem öltetek meg. De ez csak szerencse volt. Nem mindenkinek van.

2019. júl. 15. 10:16
 49/51 anonim ***** válasza:

Köszi! :)

Igen, mondhatjuk annak is. Azért az a tempó olyan állapotban jó, túlságosan is, de ami flashelések voltak... Pfú, hát szerencse, igen.

2019. júl. 24. 00:05
 50/51 anonim ***** válasza:
60%

A NER-esek ebből is jó kis profitra tennének szert mint például a dohányból. Viszont a marihuánára nem lehet úgy rászokni mint a nikotinra és alkoholra. Szóval én dohányzom de inkább füvet szívtam volna az jobb lenne mert tuti hogy most nem élnék vele.

A haverom szerint nem egyértelmű a marihuána hatása. Azt mondta hogy volt amikor eufória és volt amikor üldözéses élményei voltak. Például elszívott egyet vagy nem tudom mennyit egy pályaudvaron és ivott rá és úgy érezte magát mintha az ördögök kergetnék a busz tetején. És ezt nagyon valóságosnak érezte.

2020. aug. 17. 01:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!