Szerintetek mi lenne a hatása annak, ha Magyarországon legalizálnák a füvet? Tényleg annyi füves ember lenne tőle, akik teljesen rá vannak kattanva?
Nekem egyik haverom próbálta párszor és azt mondja, hogy a fű teljesen más hatású, mint mondjuk a pia.
Míg a piától egyszerűen eltompulsz, addig a fű sokkal kellemetlenebb érzéseket válhat ki például, hogy ismerős helyen vagy (otthon családnál vagy a helyi sarki boltban) és egyszerűen úgy érzi az agyad, hogy ez egy ismeretlen, idegen hely, mintha egy másik országban lennél. Hiába tudod az elméd racionális részével, hogy ismerős helyen vagy, mégis úgy érzed, mintha idegenben lennél. Mindenki ismeretlen embernek hat, erős a derealizáció.
Ez számomra elég rémisztően hangzik, és nyilván nem való mindenkinek.
Ezzel szemben pár Kőbányai meg vodka bevágása sokkal kevésbé okoz fura gondolatokat.
Hollandiában, ahol a legális a fű már régóta is azt hallottam, hogy a helyiek közül viszonylag kevesen használják, főként a turistáknak egy nagy hepp, hogy ott legálisan lehet füvezni.
30
Van valami ebben a bálnás cikkben az alkoholról?
De olyan értelmetlen dolog összehasonlítani az "alkoholt" a fűvel vagy akár a cigarettával. Mert az alkoholos italokat nem a hatása miatt isszuk, hanem mert finom az íze, passzol az ételhez, amit eszünk, vagy hasznos, mint a gyomorkeserű.
Aki a bódulatért issza az alkoholos italokat, az félrehasználja, kár idekeverni. Viszont a fűvet a bódulatért használják eleve, nem? Mint ahogy cigarettát se a finom íze miatt szívják, igaz?
A bálnás cikkben nincs semmi az alkoholról, de én úgy látom hogy te tényleg gyenge felfogású vagy.
Már belinkeltem hogy a füvet gyógyításra is lehet használni.
"A finom íze miatt isszák" Ezt te se gondolod komolyan.
A fű gyógyításra elég korlátoltan használható, és még mellékhatásai is vannak, mint minden másnak.
Volt rákos ismerősöm, akinek a családja tönkrement a marihuana-fájdalomcsillapító megvételébe, és ráadásul az ellenőrzött és felügyelt használat mellett is rémálmai voltak. Igaz, hogy fájdalma meg nem volt.
Egy másik ismerősöm kipróbálta vérnyomáscsökkentésre -ahogy a holisztikus vagy milyen doktora ajánlotta-, de neki ellenkezőleg hatott, emelte a vérnyomását.
Igaz, hogy a kórházban egy nővér a reumájára használta, neki jó volt. Bár le is fogyhatott volna, mert csak a súlya miatt lehettek fájdalmai. De le se tagadhatta volna, olyan szaga volt állandóan, még a kölniszag mellett is érezhető volt.
Mindezek nem Mo-on, szerencsére. Jó lenne, ha sikerülne megelőzni a fű elterjesztését, persze a minden más drogokkal együtt.
Szerintem kifejezett rosszindulat az alkoholos italokról azt feltételezni és terjeszteni, hogy nem az ízük miatt fogyasztják. Hiszen még ahol kotyvasztott mérgező itallal halt meg néhány ember nemrég, ott sem az "alkoholt" magát "használta" az a szerencsétlen áldozat, hanem Jagermeister ízű és úgy is kinéző pancsot ittak.
Biztos vannak, akik részegesek, de azoknak se mindegy, hogy milyen íztől részegednek le, tablettában-fűben elfüstölve biztos nem kéne nekik.
És a többségnek egyáltalán nem mindegy, hogy pl. a sört mihez isszák, vagy hogy milyen ételhez milyen bort kortyolgatnak. Az konyhaművészet.
Amit a cannabisz élvezőkről nem lehet elmondani, hogy különböző ételekhez másmilyen füvet társítanak, az ÉTELEK élvezeti értékét növelve. A marihuána önmagának van és önmagában, kizárólag az utólagos hatása miatt, nem?
34
Én nem lobbizok a fű ellen, mert engem nem díjaznak érte, és főleg nem külföldről.
Viszont az ellen vagyok, hogy úgy nőjenek fel gyerekek, hogy az önmagáért való kábítást hétköznapinak tartsák. Hogy a motiválatlanság, a legyen nyugi-úgyis mindegy állapot, az ellenőrizetlen tudattompítás befolyásolja a környezetüket.
Mindenkinek szíve joga, hogy úgy élje-rontsa el a SAJÁT életét, ahogy akarja. DE a korlátlan -legális- drogfogyasztás népszerűsítésének, reklámozásának nem szabad kitenni a gyengébb embereket, gyerekeket.
EZEN AZ OLDALON SEM.
Az alkohol drog. Az alkohol fogyasztás drogozás. Bódulat. A gyerekeid úgy nőnek fel hogy 10 méterenként van egy bolt ahol alkoholt árulnak.
A füvet senki se reklámozza. És már vagy 100x leírtam hogy az alkoholtól akár meg is halhatsz. 100x károsabb. Ha most jelenne meg jobban üldöznék mint a heroint.
36
Sületlenséget írogatsz.
Olyat, hogy "alkohol", egyáltalán nem árulnak. Árulnak sört, főleg komlóból készültet, bort, ami szőlőből vagy gyümölcsökből készülhet, és vannak pálinkafélék, amik szintén főleg gyümölcscefréből készülnek.
Ezeket árulják a boltokban, és nem a kábulat eléréséért, nem a bódulat előidézéséért árulják és készítik, hanem az ízéért, a finomságáért, a különlegességéért.
Attól, hogy vannak, akik valamilyen szerencsétlen okból mégis részegségre használják az alkoholTARTALMÚ italokat, attól még nem az volt a létrehozataluk célja.
Mint ahogy a kölnit se azért csinálták, hogy aki megissza, az bódult legyen, vagy a ragasztót se azért árulták. Csak mindig vannak, akik félrehasználnak dolgokat.
A fű vagy kannabisz esetében meg nem félrehasználatról van szó, hanem direkt azért termelik/forgalmazzák, hogy valamiféle nem normális/nem megszokott/nem hétköznapi állapotot idézzenek elő vele.
Ég és a föld a különbség.
Az alkoholt az esetek 99%-ában a bódulat miatt isszák. Aki mást mond az hazudik. Ennyire egyszerű.
Láttál te már olyat hogy a kocsmában valaki DIREKT alkohol mentes sört iszik? Nem.
Neked annyira tetszik a bor íze, de akkor miért nem a szőlőlevet iszod?
El se olvasod amit írok, vagy 1szerűen csak nem tudod értelmezni. Vagy direkt játszod a hülyét. Szánalmas.
38
A kocsmában együtt vannak az emberek, azért még többet is fizetnek ugyanazért az italért.
A szőlőlé és a bor más ízű, más minőség. Az alkohol kihoz az ételekből, italokból ízeket.
Van, aki még ugyanazon a hegyen termelt borokból is meg tudja mondani, hogy kb. merre termett szőlőből készült. Persze ehhez normálisan működő ízlelőbimbók kellenek, és sajnos a dohányzás és más füstölés károsítja az ízlelőszerveket (is), szóval vannak, akik nem képesek a különbözőség érzékelésére.
Olyan egyszerű ételen is érezni lehet, hogy tényleg használtak-e hozzá vörösbort, ahogy kell, és kellő gyakorlattal még az is megmondható, hogy kb. milyen bort használtak. Pedig az alkohol elpárolog főzés közben, az általa kihozott ízek meg maradnak.
Az pedig eszetlenség, hogy 99% az utólagos hatása miatt inna alkoholos italokat. Hol és mekkora mintán végeztek ilyen kutatásokat-felméréseket, és vajon kik választották-szelektálták a résztvevőket, ha volt ilyen egyáltalán. Meg ki pénzelte, és mi volt az érdeke, stb.
Ha valaki ennyire vakon elfogult a kábítószerezésért, az nem lát tisztán, az biztos.
# 39
Szerintem ne igyál tőbb alkoholt az ize miatt se. Ugynézki igy is elég káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!