Törvény tiltja hogy én annak adjam ki a lakást akinek akarom?
Előre leszögezem, nincs bajom a melegekkel, ha nekem lett volna lakásom, kiadom nekik.
Ugyanakkor ez mi? Törvény tiltja, hogy én adjam annak ki a lakást akinek akarom? Pontosabban nem tiltja, de ha én nem adom ki valakinek, akkor perelhet?
Ha én nem akarom melegeknek, romáknak, katolikusoknak, reformátusoknak, kopaszoknak, férfiaknak, kutyaszőr allergiásoknak, stb kiadni a lakást, akkor bármelyik is áll fent, diszkrimináció és bíróságon támadhatnak?
Félreértés ne essék, mint említettem nem a melegekkel van bajom, illetve nem tartom igazságosnak, hogy csak emiatt nem kaptak albérletet. Ugyanakkor a főbérlő szemszögéből is nézzük már meg: perelhetnek mert a főbérlőnek nem szimpatikusak és nem nekik akarja kiadni?
"Például a nyílt homoszexuálisok kisebb mértékben veszik figyelembe a társadalmi normákat (azért vállalják),"
Tényleg?
Mitől nyíltabbak, szerinted hogyan kellene élniük?
Egy lakásról beszélünk, egy meleg pár is pontosan úgy viselkedik mint egy heteró pár. A lépcsőházban/utcán felöltözve járnak, a lakásban szeretkeznek. Mi ebben a különös, és hol nincsenek betartva a társadalmi normák?
#18: érthető az okfejtésed, viszont nagy butaságot írtál: az üzletben a kockázat sosem nulla. Csökkenteni tudod, fel tudsz rá készülni, de kiiktatni nem lehet.
Én elutasítom mind a pozitív, mind a negatív diszkriminációt, de a több tízmilliós lakásomat én is megnézném, hogy kinek adom ki. A homoszexuálisok, ateisták, fideszhívők mondjuk pont nem érdekelnek ilyen szempontból, de például kutya kizáró ok.
Háborúban legális embert ölni, vélt vagy valós ellenséget, árulót, dezertőrt. Itthon a magzatokat legálisan el lehet hajtani, bármilyen körülmény között. Sok országban az eutanázia is legális, ahogy az öngyilkosság is, a segédkezést se mindenhol büntetik. Itthon legálisan ölhetsz a saját lakásodban éjszaka. Halálbüntetés is sok helyen legális. Egyes országokban bizonyos valláshoz tartozó emberek szabad prédák.
Az erkölcsöt is emberek alkották, nincs megkérdőjelezhetetlen "erkölcsi alapvetés", ezt legfeljebb csak te képzeled bele.
alapvetés = alaptörvény. le van benne írva. nem azt mondtam, hogy ez egy egyetemes és változtathatatlan dolog, de jelenleg egy erkölcsi alapvetés, hiszen benne van az alaptörvényben. érted? gondolhatod azt, hogy nem helyes, de attól még egy alap dolog jelenleg.
nem tagadhatod meg valakitől a bérbeadást azon az alapon, hogy meleg, ahogy nem is ölhetsz meg senkit azért, mert meleg. sőt, azért sem, mert nő vagy zsidó vagy cigány vagy román... stb. idézem mégegyszer:
Alaptörvény, XV. cikk:
(1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.
(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.
(3) A nők és a férfiak egyenjogúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!